V novem filmu o simpatičnih in že desetletja nadvse priljubljenih lutkah Mupetkih naj bi po mnenju Courtney Love zlorabili spomin na njenega pokojnega moža Kurta Cobaina. Foto: EPA
V novem filmu o simpatičnih in že desetletja nadvse priljubljenih lutkah Mupetkih naj bi po mnenju Courtney Love zlorabili spomin na njenega pokojnega moža Kurta Cobaina. Foto: EPA

Igralec Jack Black je po poročanju Guardiana njeno izjavo označil za absurdno. Priredba Nirvanine morda največje uspešnice Smells Like Teen Spirit se pojavi v prizoru, ko štirje Mupetki Jacka Blacka strižejo in si obenem brundajo slavni napev iz zgodnjih devetdesetih let.

Grohl in Novoselic sta dala svoje dovoljenje
Na tračarski spletni strani TMZ so zapisali, da Courtney Love trdi, da ima ona popolno moč nad vso komercialno uporabno Nirvaninih pesmi in da ni dovolila uporabe pesmi Smells Like Teen Spirit v novem filmu o Mupetkih. Obenem pa spletna stran opozarja, da je polovico teh pravic vdova prodala podjetju Primary Wave Music, ki ima pravico dovoliti uporabo Nirvaninih pesmi. Prav tako sta preživela člana Nirvane Dave Grohl in Krist Novoselic uporabo dovolila, Grohl, zdaj vodja uspešne rockzasedbe Foo Fighters, pa se je v filmu ob priljubljenih lutkah tudi sam pojavil.

Jack Black je za E! Online komentarje Courtney Love označil za absurdne in dodal: "Osebno nikogar bolj ne spoštujem v svetu rocka. Kurt Cobain je zame na vrhu piramide. Bil je kralj … Ko je umrl, se je na neki način končal rock." Kljub Cortneyjinemu nasprotovanju odločitvi za uporabo pesmi v filmu bosta ona in njena hči Frances Bean verjetno dobili plačilo za uporabo Smells Like Teen Spirit. Za ustvarjalce filma Mupetki to verjetno ne bo prevelik strošek, saj je film v blagajne po svetu prinesel že 114 milijonov evrov.

"Sporni" posnetek uporabe pesmi Smells Like Teen Spirit v filmu Mupetki si lahko ogledate v spodnjem videu.