John Malkovich:
John Malkovich: "Glede na to, da sem tudi sam sin Balkana, je ta projekt zame še posebej pomemben. Trdno sem prepričan, da bo pomemben tudi za samo državo in regijo." Foto: EPA

John Malkovich je bil te dni med drugim v Zaječarju v Srbiji, kjer je na območju arheološkega najdišča Feliks Romuliani odigral predstavo Peklenska komedija. Ob tem je za makedonsko televizijo TV21 povedal, da se veseli obiska Skopja, če bo tamkajšnja vlada odobrila projekt izgradnje studiev. Po njegovih besedah se bo projekt imenoval Stonebridge Studios, in sicer v čast "spoštovanja bogate kulture in neverjetne zgodovine prebivalcev Makedonije".

Sploh prvi tovrstni studio na celotnem Balkanu
"Rad bi pozdravil svoje makedonske prijatelje in vam povedal, kako zelo sem navdušen nad sodelovanjem s svojima cehovskima kolegoma D. W. Moffettom in Mattom Dillonom o ustanovitvi filmskega, glasbenega in medijskega studia hollywoodskega ranga s certifikatom za ekološko gradnjo v Skopju. Prvi tovrstni studio na celotnem Balkanu," je dejal Malkovich.

Po njegovih besedah niso navdušeni samo zato, ker bodo producirali in snemali hollywoodske filme v Skopju, ampak bodo na vse mogoče načine pomagali pri nadaljnji krepitvi balkanske filmske, pa tudi glasbene in umetniške skupnosti. "Glede na to, da sem tudi sam sin Balkana, je ta projekt zame še posebej pomemben. Trdno sem prepričan, da bo pomemben tudi za samo državo in regijo," je še dodal 68-letni igralec.

Vlada resno obravnava ta predlog
Ob Malkovichu je v Zaječar prišel tudi Ivan Vidaković, eden od ustanoviteljev podjetja, ki načrtuje gradnjo Tehnološkega parka Skopje. Izrazil je upanje, da bo projekt čim prej dobil soglasje vlade Severne Makedonije. Saša Grujevski, državni svetnik v kabinetu premierja in koordinator tega projekta, je za TV21 dejal, da vlada v Skopju resno obravnava ta predlog. "Upam, da bo kmalu izrazila svoje stališče," je še dejal Grujevski.