Pevec Johnny Rotten na festivalu Paredes de Coura na Portugalskem leta 2008. Foto: EPA
Pevec Johnny Rotten na festivalu Paredes de Coura na Portugalskem leta 2008. Foto: EPA

Rotten, čigar rojstno ime je John Lydon, je za portal foreigner.fi dejal, da se boji, da bo serija, ki jo snema oskarjevski režiser, "poskušala uničiti ugled" zapuščine skupine in bi jo morali obravnavati kot "ne več kot strup." Pevca skupine bo sicer upodobil igralec Anson Boon.

"O miniseriji ne vem nič, prav nič," je dejal Johnny Rotten. "Niso se potrudili, da bi mi zagotovili prispevek ali sodelovanje na kakršen koli način." Foto: EPA

6-delna serija je naslovljena po avtobiografiji Steva Jonesa iz leta 2016 Lonely Boy. Pod scenarij za serijo Pistol sta podpisana Frank Cottrell Boyce in Craig Pearce. Produkcijo naj bi po pisanju revije The Hollywood Reporter začeli že 7. marca letos.

"Prekleto bodo poskušali uničiti ugled nečesa tako izvrstnega"
"O tem ne vem nič, prav nič,"
pa je dejal Rotten. "Niso se potrudili, da bi mi zagotovili prispevek ali sodelovanje na kakršen koli način." Dodal je: "Prekleto bodo poskušali uničiti ugled nečesa tako izvrstnega. To, kar so storili tukaj, je zelo nevarno in zelo nespoštljivo."

Punkerska skupina Sex Pistols je stopila na glasbeno sceno sredi 70. let preteklega stoletja in za vedno spremenila tako britansko družbo kot kulturo.

"Bomo videli, ali se bodo obrnili k meni in se z mano pogovorili o seriji. Toda ta trenutek sem zgrožen, popolnoma poln gnusa nad njihovo aroganco in brezbrižnostjo," njegove besede še povzema foreigner.fi.

Ustvarjalci pravijo, da so hoteli stik z Rottenom
Predstavnik produkcijske hiše in Boyle sta za portal potrdila, da sta že stopila v stik z Rottenovim agentom, da bi mu povedali o seriji.

Sorodna novica Anarhija v televizijskem formatu: prihaja serija o skupini Sex Pistols

Sex Pistols so bili ustanovljeni v Londonu leta 1975 in so bili odgovorni za začetek punkovskega gibanja v Veliki Britaniji.

Skupino so prvotno sestavljali Rotten, Jones, bobnar Paul Cook in basist Glen Matlock, ki ga je na začetku leta 1977 nadomestil Sid Vicious. Zasedba, ki jo je idejno vodil menedžer Malcolm McLaren, je desetletja navdihovala mlade po svetu, naj se upirajo uveljavljenim družbeno-političnim sistemom. Skupina je razpadla leta 1978.

Nastopili so tudi v Hali Tivoli
Leta 1996 so se Rotten, Jones, Cook in Matlock spet zbrali za turnejo, naslovljeno Filthy Lucre (v prevodu Umazan pohlep), v sklopu katere so gostovali tudi v ljubljanski Hali Tivoli.

Nekaj priložnostnih koncertov so Sex Pistolsi izvedli še do leta 2008.