O njunem talentu ni dvoma, a Alicia Keys in Jack White imata nehvaležno nalogo: zadovoljiti zahtevne Bondove oboževalce. Foto: EPA
O njunem talentu ni dvoma, a Alicia Keys in Jack White imata nehvaležno nalogo: zadovoljiti zahtevne Bondove oboževalce. Foto: EPA

Another Way To Die, kot je naslov omenjene pesmi, je v svoji oddaji na britanskem Radiu 1 prvič predvajala dodžejka Jo Whiley, skladbo pa zaznamujejo značilen Whitov "zabrisan" kitarski zvok, močni bobni in klavirski vložki Keysove. Odlomek iz pesmi se je sicer predtem že pojavil v oglasu podjetja CocaCola, s čimer pa White ni želel imeti opravka.

Premalo "epska" in udarna?
O skladbi iz 22. filma o Jamesu Bondu, ki v kinodvorane prihaja 31. oktobra, se je že mesece veliko govorilo, najprej naj bi jo zaupali težavni souldivi Amy Winehouse in producentu Marku Ronsonu, a so se nato ustvarjalci filma odločili za navezo "slabše" polovice dua White Stripes in pevke r'n'b-ja in pianistke Keysove. Skladba je naletela na mešane odzive občinstvov, mnogi ji očitajo, da ni dovolj "epska" in udarna za Bonda. Poslušate jo lahko v priloženem posnetku na desni in sami presodite, ali je dovolj "bondovska".

Jack White in Alicia Keys sta se tako pridružila dolgemu seznamu zvezdnikov, ki so posneli skladbe za Bonda v preteklih desetletjih, med njimi so tudi Madonna, Shirley Bassey, Duran Duran in Paul McCartney. Za zadnji film o agentu 007, Casino Royale iz leta 2006, v katerem se je prvič predstavil "blond Bond" Daniel Craig, je pesem You Know My Name posnel nekdanji vodja skupin Soundgarden in Audioslave, Chris Cornell.

A. K.