Foto:
Foto:
Nanizanka Zahodno krilo ima precej nominacij; nominiran je tudi Martin Sheen za najboljšega igralca.

Največ nominacij zanje - podelili jih bodo kar v 27 kategorijah - so prejele nanizanke Sopranovi, Zahodno krilo in Seks v mestu. Tako se za naziv najboljše dramske nanizanke potegujejo Sopranovi, 24, Na kraju zločina, Zahodno krilo in Joan of Arcadia. Med komičnimi nanizankami pa so v boju za nagrade Will in Grace, Seks v mestu, Vsi imajo radi Raymonda, Curb Your Enthusiasm in Arested Development.

Akademija televizijskih umetnosti in znanosti bo podelila tudi nagrade za najboljšo miniserijo ter nagrade za najboljšega igralca in igralko v vseh treh kategorijah.

Najboljši v dramskih ...
Za najboljšega igralca v dramski nanizanki so nominirani James Gandolfini (Sopranovi), Martin Sheen (Zahodno krilo), Kiefer Sutherland (24), Anthony LaPaglia (Without a Trace) in James Spader (Praksa). V konkurenci za najboljšo žensko vlogo v dramski seriji pa so Edie Falco (Sopranovi), Allison Janney (Zahodno krilo), Jennifer Garner (Alias), Mariska Hargitay (Law & Order: Special Victims Unit) in Amber Tamblyn (Joan of Arcadia).

... in komičnih nanizankah
Med nominiranci v kategoriji komičnih nanizank vodi Seks v mestu, ki je prejel kar 11 nominacij. Med njimi tudi nominacijo za najboljšo žensko vlogo; Sarah Jessica Parker se za nagrado bori z Jane Kaczmarek (Malcolm in the Middle), Jennifer Aniston (Prijatelji), Patricio Heaton (Raymond imajo vsi radi) in Bonnie Hunt (Life with Bonnie).

Za najboljšega igralca v tej kategoriji pa so nominirani pokojni John Ritter (8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter), Kelsey Grammer (Fraiser), Matt LeBlanc (Prijatelji), Larry David (Curb Your Enthusiasm) in Tony Shalhoub (Menih).