Foto:
Foto:
Prijatelj Matt Le Blanc

Za najboljšo tv-nanizanko bodo poleg Sopranovih tekmovale še Zahodno krilo, ki smo jo lahko gledali tudi pri nas, 24, Na kraju zločina in letos prvič tudi nadaljevanka Joan of Arcadia. Pri slednji CBS-ovi stvaritvi gre za nanizanko o deklici, ki se pogovarja z bogom. Nadaljevanka Zahodno krilo je letos že petič nominirana, za najboljšo nadaljevanko pa je prejela že štiri emmyje.

Spet Martin Sheen
Za najboljšega tv-igralca se vnovič poteguje ameriški predsednik iz serije, ki se odvija v Beli hiši - igra pa ga Martin Sheen. Edina serija v zgodovini emmyjev, ki je petkrat zapored dobila nagrado za najboljšo tv-serijo, je komična nanizanka Fraiser.

Komične nanizanke
Tudi nanizanka Seks v mestu, ki se je sicer nedavno poslovila z malih zaslonov, je prejela nominacijo v kar 11 kategorijah. Drugi nominiranci za najboljšo komično nanizanko so poleg Seksa v mestu še Arrested Development, Will & Grace, Curb Your Enthusiasm in lanski zmagovalec Vsi imajo radi Raymonda.

Veliko nominacij pa je letos nabrala nova HBO-jeva serija Angels in America, v kateri igra Al Pacino.

Nagrade za moške vloge ...
V kategoriji najboljših igralcev v komičnih nanizankah so nominirani pokojni John Ritter za vlogo v 8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter, Kelsey Grammer za Fraiserja, Matt LeBlanc za Joieyja v Prijateljih, Larry David za vlogo v Curb Your Enthusiasm in Tony Shalhoub za Monka.

Za najboljšega igralca v dramski nanizanki so poleg Jamesa Gandolfinija iz Sopranovih in Sheena iz Zahodnega krila nominirani še James Spader za vlogo v Praksi, Kiefer Sutherland za 24 in Anthony LaPaglia za Without a Trace.

... in za lepši spol
Za najboljše ženske vloge v dramatični seriji so nominirane Edie Falco iz Sopranovih, ki je prejela že nekaj emmyjev, Allison Janney za Zahodno krilo, Jennifer Alias, Mariska Hargitay za Law & Order: Special Victims Unit in Amber Tamblyn za Joan of Arcadia.

Za nagrado za najboljšo igralko v komični nanizanki pa se bodo potegovale Bonnie Hunt za Life with Bonnie, Sarah Jessica Parker iz Seksa v mestu, Jane Kaczmarek iz Malcolm in the Middle, Jennifer Aniston iz prijateljev in Patricia Heaton iz Raymonda.

Letošnje emmyje bodo podelili 19. septembra v Shrine Auditoriumu v Los Angelesu, prireditev pa bo vodil Garry Shandling.