Keanu Reeves (1964) se je proslavil z vlogami v filmih, kot so Moj mali Idaho, Peklenski val, Hudičev advokat, Hitrost in Matrica. Foto: AP
Keanu Reeves (1964) se je proslavil z vlogami v filmih, kot so Moj mali Idaho, Peklenski val, Hudičev advokat, Hitrost in Matrica. Foto: AP

Igralec bo imel glavno vlogo v akcijskem filmu in zatem še posodil svoj glas za anime serijo.

BRZRKR je po poročanju IndieWire epska saga o 80.000-letnem boju nesmrtnega bojevnika skozi stoletja in stoletja. Moški, znan le pod črko B, je napol smrtnik in napol bog. Opisujejo ga kot "prekletega in prisiljenega v nasilje, tudi na račun lastnega duševnega zdravja".

Nasilne in nevarne bitke za ameriško vlado
Protagonist B po stoletjih vandranja po Zemlji vendarle najde zatočišče – delati začne za ameriško vlado v bitkah, ki so preveč nasilne in prenevarne za kogar koli drugega. "V zameno za zmago bo B dobil tisto, kar si želi – resnico o svojem neskončnem obstoju, premočenem s krvjo ..., in o tem, kako ga zaključiti," so še zapisali.

Prvi del v sicer 12-delni seriji stripov je izšel 3. marca, v kratkem pa napovedujejo izid še več izdaj. Uvodna številka je bila prodana že v več kot 615.000 izvodih, s čimer se je uvrstila med najodmevnejše stripovske izdaje zadnjega časa. Na spletni strani so zapisali, da je prvi del že razprodan, a bo kmalu na voljo več izvodov.

Idejo za BRZRKR je dobil Reeves že pred več leti in jo od tedaj samostojno razvijal, še piše IndieWire. Reevesov soscenarist Kindt je najbolj znan po svojem delu pri stripih, kot so Mind MGMT, Liga pravice, Spider-Man, Ninjak in Rai. V stripu najdemo ilustracije Marvelovega avtorja Rona Garneyja, ki je sodeloval pri nastajanju Neverjetnega Spider-Mana, Kapitana Amerike, Hulka in Daredevila.

V četrto bo nastopil kot Neo in kot John Wick
Keanu Reeves je sicer pred kratkim končal snemanje filma The Matrix Resurrections, v kateri se bo vrnil v vlogi Nea. V kinih bo 22. decembra 2021. Spomladi pa začne snemati četrti del še ene ikonične franšize – John Wick.