Mala dvorana mestnega Kinodvora. Foto: Kinodvor
Mala dvorana mestnega Kinodvora. Foto: Kinodvor

Ta novost je namenjena vsem, ki so denimo zamudili film na rednem sporedu in si ga želijo ogledati v družbi prijateljev, praznujejo jubilej, bi radi bližnje obdarili z ogledom filma ali pa jih skrbi gneča na kulturnih prireditvah, so sporočili iz Kinodvora.

V prihajajočem mesecu bo mogoče izbirati med naslednjimi filmi: Medena dežela Tamare Kotevske in Ljubomira Stefanova, Pod belimi pečinami Williama Nicholsona, Ema Pabla Larraina, Jadralke Alexa Holmesa, Zgodbe iz kostanjevih gozdov Gregorja Božiča, Zlata rokavica Fatiha Akina, Kriči, Sarajevo! Tarika Hodžića, Obtožujem! Romana Polanskega, Sol zemlje Wima Wendersa in Juliana Ribeira Salgada.

Recenzije filmov

Iz programa Kinobalon bodo v kino na zahtevo vključeni filmi Neverjetna zgodba o velikanski hruški Philipa Einsteina Lipskega, Joergena Lerdama in Amalie Naesby Fick, Navihani Bram Anne van der Heide in Nenavaden teden s Tesso Stevena Wouterlooda.

Septembrske projekcije bo uvedel film O neskončnosti režiserja Roya Anderssona (1943). Foto: Kinodvor
Septembrske projekcije bo uvedel film O neskončnosti režiserja Roya Anderssona (1943). Foto: Kinodvor

S septembrom na redni spored prihaja najnovejši film švedskega režiserja Roya Anderssona O neskončnosti. Film mu je prinesel srebrnega leva za režijo na lanskem festivalu v Benetkah in nagrado guldbagge oziroma švedskega oskarja za najboljšo scenografijo.

Tudi retrospektiva in razstava
Gre za brezčasno zgodbo o absurdnosti in krhkosti našega obstoja, hkrati odo in žalostinko, refleksijo o človeškem življenju v vsej njegovi lepoti in krutosti, veličastnosti in banalnosti, so zapisali v Kinodvoru. Redno distribucijo filma bo pospremila še retrospektiva Anderssonovih del v Slovenski kinoteki, v Kinodvorovi Galeriji pa je že na ogled razstava fotografij in plakatov, povezanih z njegovimi filmi.