"Filma, ki sem ga naredil, ni videl nihče", o Odredu odpisanih trdi David Ayer. Foto: Blitz film

Od premiere – in katastrofalne recepcije – Odreda odpisanih (Suicide Squad, 2016) dalje je režiser David Ayer večkrat poudaril, da je njegova prvotna vizija za film doživela ogromno predelav, s katerimi se ni strinjal. Ker je studio Warner zdaj napovedal, da bodo na platformi HBO Max naslednje leto izdali napol mitsko, nikoli videno "režiserjevo različico" prav tako nepriljubljene Lige pravičnih (Justice League, 2017), je tudi Ayer pristavil svoj piskrček: z veseljem bi izdal svojo različico Odreda odpisanih.

Sorodna novica Filmska recenzija: Odred odpisanih

"Mojo različico bi bilo lahko dokončati. To bi bilo zame tudi precej katarzično. Sit sem tega, da me napadate zaradi filma, ki ga je obdelal "Edvard Škarjeroki". Filma, ki sem ga naredil jaz, ni videl še nihče," je tvitnil v ponedeljek.

Narod hoče "Snyderjevo različico"
Famozna "Snyderjeva različica" (ang. the Snyder Cut) je nastala, ker se je bil Zack Snyder zaradi smrti v družini v času poprodukcije prisiljen odpovedati dokončanju filma. Studio Warner si ni mogel privoščiti zamika, zato so najela Jossa Whedona, ki je vskočil in film dokončal. Oboževalci se posledično že od premiere leta 2017 sprašujejo, kako bi bil spektakel videti, če bi imel Snyder pri njem zadnjo besedo. Bogovi industrije so prošnje uslišali: HBO Max bo film objavil v naslednjem letu.

Liga pravičnih je studio v prvo stala okrog 300 milijonov dolarjev, Snyderjevo različico pa bodo dokončali še za dodatnih 20 – 30 milijonov. Za zdaj še ni odločeno, ali jo bodo izdali kot štiriurni film ali v več delih.

Sorodna novica Filmska recenzija: Liga pravičnih

Z Odredom bomo poskusili še enkrat od začetka
Čas se je medtem premaknil naprej: Jamesu Gunnu, ki se je proslavil z režijo Varuhov galaksije, so lani naložili, da spiše in režira nadaljevanje Ayerjevega Odreda odpisanih, ki bo prav tako naslovljen – Odred odpisanih; šlo bo namreč bolj za t. i. "reboot" kot za klasično nadaljevanje.

Od izvirne igralske zasedbe na krovu ostajajo samo Margot Robbie, Viola Davis, Joel Kinnaman in Jai Courtney. (Revija Variety je poročala, da je bil, denimo, Will Smith franšizo prisiljen obesiti na klin zaradi "neujemajočih se urnikov". Na novo se jim bodo pridružili Idris Elba, Taika Waititi, John Cena, Nathan Fillion in drugi.

Kam je izginil Leto?
V času po premieri prejšnjega Odreda je bilo veliko teorij okrog tega, da je studio Warner Ayerja prisilil iz filma izrezati večino prizorov z Jokerjem, ki ga je igral Jared Leto. (Iz napovednikov se je namreč zdelo, da bo imel veliko večjo vlogo, kot jo je na koncu v resnici imel.) Režiser je takrat zanikal, da naj bi Letovo vlogo oklestil zaradi nezadovoljstva nad njegovim nastopom. "To so neresnične informacije. Tega nisem rekel niti naredil."