Film, ki je še v fazi razvoja scenarija, naj bi bil mešanica "živih posnetkov" in računalniške animacije s tehnologijo CGI v slogu uspešnice Toy Story, s katero bo delil tudi osredotočanje okoli otroškega ustvarjalnega duha ter raziskovanja tematike kreativnosti in timskega dela.

Sicer pa še vedno ni izključena možnost, da bi naredili v tehniki stop-motion, da bi torej kader za kadrom premikali prave kocke.

Legenda, stara več kot pol stoletja
Legokocke so razvili v danskem mestecu Billund leta 1955, čez tri leta pa so patentirali legendarni sistem sklapljanja, s katerim lahko na različne načine sestavimo skupaj katero koli kocko.

Tako tiste kocke iz leta 1958 še vedno gredo skupaj s tistimi od letos, prav tako pa se da tudi večje kocke za mlajše otroke Duplo zložiti z drugimi. Dvakrat so jih razglasili za igračo stoletja, še vedno pa jih vsako sekundo prodajo okoli 600, oziroma sedem zabojev.

Na svetu tudi štirje Legolandi
Center največje evropske igračarske družbe v Billundu zaposluje 120 oblikovalcev, izpostave v Britaniji, Španiji, Nemčiji pa skrbijo za razvoj na tamkajšnjih trgih. Na svetu so tudi štirje tematski parki Legoland, kjer je vse sestavljeno iz legokock.

V pripravi tudi film monopoli
A legokocke ne bodo zadnje igrače, prenesene na film - v pripravi so namreč tudi projekti s He-Manom, Monopolijem, Candylandom, Max Steelom in Hot Wheelsi, če bosta seveda proizvajalca Hasbro in Mattel prižgala zeleno luč.