Ljubezen na prvo bolezen, ameriški film

V filmu sledimo zgodbi pakistanskega komika Kumaila (Kumail Nanjiani), ki nekega večera na stendapovskem nastopu spozna podiplomsko študentko Emily (Zoe Kazan). Šlo naj bi za bežno razmerje za eno noč, vendar to preraste v resnejšo zvezo. Zaradi tega se Kumailovo življenje zaplete, saj mu njegovi strogi muslimanski starši (Anupam Kher in Zenobia Shroff) že iščejo potencialno ženo.

Vendar Emily obleži zaradi skrivnostne bolezni, Kumail posledično spozna njena starša Beth (Holly Hunter) in Terryja (Ray Romano). Obenem pa mora zdržati pritisk svojih domačih, ki vztrajajo pri svojem, srce pa fanta vleče v drugo smer.

Kumail Nanjiani in Zoe Kazan kot mlada zaljubljenca v filmu Ljubezen na prvo bolezen. Foto: Cinemania group
Kumail Nanjiani in Zoe Kazan kot mlada zaljubljenca v filmu Ljubezen na prvo bolezen. Foto: Cinemania group

Celovečerec do neke mere temelji na resnični zgodbi Kumaila Nanjianija in njegove žene Emily V. Gordon, ki sta tudi avtorja scenarija. Močno noto pa daje filmu tudi dejstvo, da gre za produkcijo Judda Apatowa, ki v svojih filmih ob siceršnjih komičnih tonih brska po globljih in resnejših pojavih ter zagatah, ki se skrivajo v ozadjih odnosov v sodobnem svetu.

V filmu, ki ga je režiral Michael Showalter, ob že omenjenih igralcih nastopajo še Matthew Cardarople, Adeel Akhtar, Vella Lovell, Bo Burnham, Linda Emond, Aidy Bryant, Celeste Arias, Shenaz Treasurywala, Kurt Braunohler, Rebecca Naomi Jones, Andrew Pang, Isabel Shill, Myra Turley, Lawrence Ballard in Shunori Ramanathan.