Madonna je v Michigan prinesla odmerek zvezdniškega blišča. Foto: EPA
Madonna je v Michigan prinesla odmerek zvezdniškega blišča. Foto: EPA
Madonna in Michael Moore
Madonna in njen gostitelj ter prijatelj, michiganski rojak Michael Moore, sta si pred premiero delila komplimente. Foto: EPA

Madonna je v Traverse City, letoviško mesto na severu omenjene zvezne države, prišla predstavit svoj dokumentarec I Am Because We Are. To je bil vrhunec tamkajšnjega filmskega festivala, katerega soustanovitelj je filmski ustvarjalec, pisec in Madonnin michiganski rojak, razvpiti Michael Moore. Na stotine oboževalcev je prišlo pozdravit Madonno, ki je iz črnega terenca stopila v črni obleki, visokih petah in s črnimi sončnimi očali, nato pa padla v objem Mooru, ki je bil oblečen veliko bolj sproščeno: seveda ni manjkal njegov zaščitni znak, bejzbolska čepica.
"Lepo je biti spet doma"
Madonna in Morre sta z odra nagovorila zbrane pred premiero filma, ki se ukvarja s sirotami v Malaviju, revni afriški državi, kjer sta Madonna in soprog Guy Ritchie posvojila sina. Madonna je občinstvu povedala: "Krasno je pripeljati svoj film v mesto, kjer se počutim domače. Ni kot v Cannesu, kjer nihče ne govori angleško, ali v Tribeci, kjer se nihče ne usede. Nekaj poetičnega je ob vrnitvi na kraj, kamor sem prihajala na počitnice - kampirali smo z očetom in mačeho in mojo zelo veliko družino," je povedala 49-letna pevka, ki je bila rojena v Bay Cityju in je odraščala v Rochester Hills, predmestju Detroita.

Madonna in Moore se imata rada
Moore, ki je leta 2002 dobil oskarja za dokumentarec Bovling za Columbine, je povedal, da je počaščen, da ima Madonno za prijateljico. Dodal je: "Ima tako izjemno in tako radodarno srce. Toliko naredi za žarometi, da bi bil svet lepši."

Tudi Madonna ni skoparila s komplimenti za 54-letnega Moora, domačina iz Flinta, ki ima dom blizu Traverse Cityja: "Na svetu ni veliko vzornikov ali ljudi, po katerih bi se zgledovali. Ljudi, ki se jih ni strah izpostaviti, ljudi, ki jih ni strah postaviti se za nekaj in biti nepriljubljeni, iti proti toku. Potrebujemo, jaz potrebujem, Michaela Moora v življenju."

Za neprijetne teme ni bilo časa
Madonno sta na dogodku spremljala njena 11-letna hčerka Lourdes in režiser filma Nathan Rissman, soprog Ritchie, s katerim naj bi preživljala zakonsko krizo, pa ni bil prisoten. Madonna na dogodku ni spregovorila o knjigi, ki jo je pred kratkim izdal njen brat in v kateri razkriva nekaj sočnih podrobnosti, niti o domnevnem razmerju z zvezdnikom newyorških Yankeesov, Alexom Rodriguezom.

Ena največjih popzvezdnic zadnjih desetletij se bo naslednji mesec pojavila tudi v bližini Slovenije: 23. septembra bo nastopila na Dunaju, 25. pa v črnogorski Budvi.

Utrinke s predstavitve filma I Am Because We Are si oglejte v fotogaleriji spodaj: