Na tem prizoru je sicer Gandalf že postal 'Beli', a Ian McKellen se bo moral v novih filmih sprijazniti z nekoliko manj močmi Gandalfa 'Sivega'. Foto:
Na tem prizoru je sicer Gandalf že postal 'Beli', a Ian McKellen se bo moral v novih filmih sprijazniti z nekoliko manj močmi Gandalfa 'Sivega'. Foto:
Ian McKellen
Ian McKellen se zaveda, da se vloge čarodeja Gandalfa ne zavrne kar tako. Foto: EPA

Potem ko je prišlo na dan, da bo za režijsko taktirko filma Hobit poprijel Guillermo del Toro, se je že govorilo, da ne bi imel tudi McKellen nič proti, če bi se še enkrat zapletel z majhnimi junaki iz Šajerske. "Res je," je zdaj za revijo Empire priznal tudi dokončno privolitev v vlogo in dodal: "Ni ravno vloga, ki bi jo zavrnil. Rad sem igral Gandalfa."

Kot je že znano, se bosta trilogiji Gospodar prstanov Petra Jacksona pridružila kar dva filma, ki pripovedujeta predzgodbo dolgega pohoda druščine devetih junakov. Prvi naj bi prišel v kinematografe leta 2010, drugi leto pozneje. Filmska ekipa pa bo čar Srednjega sveta znova izvabljala iz pokrajine na Novi Zelandiji.

"Da bom ponovil svojo vlogo, sem se z Guillermom pogovarjal v isti sobi, v kateri mi je Peter Jackson prvič ponudil vlogo," je še povedal McKellen.

Bilbova popotovanja in predvečer Gospodarja prstanov
Del Toro, ki si ga je na režiserskem stolčku zaželel sam producent Peter Jackson, se namerava scenarija lotiti kakšnih šest tednov po tem, ko bo končal snemanje Hellboya 2. Iz filmskega studia New Line so sporočili, da bo prvi film slonel na knjigi Hobit, torej dogodivščinah Frodovega strica Bilba, drugi pa bo osvetlil 60 let, ki so potekla med Hobitom in začetkom Gospodarja prstanov.

In čeprav 'čarovnik Gandalf' še ne pozna podrobnosti filma, že zdaj samozavestno napoveduje, da bo to čudovita pustolovščina. Iana McKellena čakata poleg Hobita v bližnji prihodnosti še snemanje filma The Colossus in televizijske različice Kralja Leara.