Film Bohemian Rhapsody sledi predvsem vzponom in padcem frontmana Mercuryja ter njegovi bolezni, zaradi katere je umrl pri starosti 45 let. Foto: IMDb
Film Bohemian Rhapsody sledi predvsem vzponom in padcem frontmana Mercuryja ter njegovi bolezni, zaradi katere je umrl pri starosti 45 let. Foto: IMDb
Sorodna novica Filmska recenzija: Bohemian Rhapsody

Film je z več kot 870 milijoni dolarjev prihodka postal najdonosnejši biografski film vseh časov, poleg tega je na letošnji podelitvi oskarjev v skupnem seštevku pobral največ zlatih kipcev, enega igralskega in tri v tehničnih kategorijah. Rami Malek je za portret Freddieja Mercuryja dobil oskarja za najboljšega igralca v glavni vlogi.

Še ena zgodba, ki čaka na veliko platno
Novico o morebitnem nadaljevanju filma je za portal Page Six razkril avstrijski režiser Rudi Dolezal, dolgoletni Mercuryjev prijatelj.

Po njegovih besedah o nadaljevanju filma razmišlja tudi menedžer skupine Jim Beach. Kitarist May pa je povedal, da je iz zgodovine skupine ostala še ena zgodba, ki je preživela Freddiejevo smrt in bi lahko bila ekranizirana.

Film Bohemian Rhapsody, ki sledi predvsem vzponom in padcem frontmana Mercuryja ter njegovi bolezni, zaradi katere je umrl pri starosti 45 let, je znova oživil priljubljenost te progresivne britanske rokovske skupine, ki je leta 1979 nastopila tudi v ljubljanski Hali Tivoli.

Sorodna novica Nov val obtožb pedofilije na račun režiserja Bryana Singerja

Singer je bil kot režiser filma odpuščen
Vprašanje pa je, ali bi filmski studii želeli za režiserja filma izbrati Bryana Singerja. S položaja režiserja omenjene uspešnice o skupini Queen so ga namreč odpustili tri tedne pred koncem snemanja zaradi "nezanesljivega vedenja", navzkriž naj bi si prišla tudi z glavnim igralcem Malekom. Singer pa se je branil, češ da je bil bolan in se v studiu "niso želeli prilagoditi" spremenjenim razmeram. Njegovo ime pa, čeprav je delo končal britanski režiser Dexter Fletcher, ostaja v napovedni in odjavni špici.

Še bolj odmevno je bilo to, da so Singerja odstranili iz družbe imenovanih pri vseh nominacijah za bafte, "britanske oskarje", saj so obtožbe o njegovih spolnih zlorabah mladoletnih fantov postajale vse glasnejše. Ta ukrep je sledil članku v reviji The Atlantic, v kateri so štirje moški spregovorili o domnevnih zlorabah iz preteklosti.