Avditorij v Portorožu, središče filmskega dogajanja na Festivalu slovenskega filma. Foto: Tristan Černe
Avditorij v Portorožu, središče filmskega dogajanja na Festivalu slovenskega filma. Foto: Tristan Černe
Vizualno podobo letošnjega, 21. Festivala slovenskega filma je zasnoval in oblikoval Blaž Krump. Foto: SFC

Programska komisija je med njimi izbrala in na uradni program letošnjega festivala uvrstila 93 filmov, so javili iz Slovenskega filmskega centra (SFC).

51 filmov bo morda dobilo vesno
V uradni tekmovalni program se je uvrstilo 15 celovečernih, 6 srednjemetražnih, 17 kratkih in 10 študentskih filmov ter tri manjšinske koprodukcije. Za uradne festivalske nagrade vesna se bo tako potegovalo 51 filmov.

V pregledni program se je uvrstilo 42 filmskih del, od tega 7 celovečernih, 8 srednjemetražnih, 15 kratkih in 9 študijskih filmov ter tri manjšinske koprodukcije.

V lani uveden spremljevalni programski sklop Podmladek se je letos uvrstilo 11 nadobudnih osnovnošolskih in srednješolskih filmskih stvaritev. Za najmlajše obiskovalce 21. Festivala slovenskega filma so pripravili sklop osmih kratkih otroških animiranih filmov.

Poklon pestri zgodovini slovenske kinematografije
Sekcija Posvečeno bo tudi letos namenjena predstavitvi izbranih klasik, s katerimi se bodo poklonili pestri zgodovini slovenske kinematografije. Tokrat bodo predstavljeni trije celovečerni filmi letošnjega Badjurovega nagrajenca, ki je trenutno še neznan.

Podrobnejši program festivala z urnikom projekcij bodo objavili v drugi polovici avgusta.