Igranje je za Scarlett Johansson poklic in konjiček. Foto: Reuters
Igranje je za Scarlett Johansson poklic in konjiček. Foto: Reuters
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson bo nanizala nekaj zgodovinskih vlog. Foto: EPA

21-letne igralke pa delo ne izčrpa, saj pravi, da nima nobenih konjičkov, s katerimi bi se raje ukvarjala, in zato želi biti kar najbolj zaposlena. Trenutno je Johanssonova najbolj zaposlena s promocijo filma Match Point, v katerem je v glavni vlogi zaigrala pod režisersko taktirko Woodyja Allena. Film so prejšnji teden premierno predstavili v Londonu, mestu, kjer so posneli glavnino filma. (To ni značilno za Allena, ki je večino svojih filmov postavil v New York.) Po njenih besedah je film nemogoče žanrsko zamejiti, zato ga sama označuje za satiro s primesmi komedije, drame in trilerja.



"Ženitev" v zloglasno družino Borghia
Najprej se bo lotila snemanja filma Prestige režiserja Chrisa Nolana, sledi The Nanny Diaries scenaristov Shari Springer Berman in Roberta Pulcinija, sledilo pa bo snemanje filma Borgia. V slednjem filmu se bo igralka predstavila pod režiserskim vodstvom Neila Jordana, na velikih platnih pa jo bomo lahko gledali v vlogi Lukrecije Borgia; v zgodovinskem epu bo ob njen zaigral še Colin Farrell. To pa še ni vse. Scarlet Johansson je že potrdila sodelovanje še pri dveh projektih.

Pogled v zgodovino
V filmu Amazon (kot producentka pri projektu sodeluje tudi igralkina mati) bo nastopila v vlogi gladiatorke, sledil pa bo še film Napoleon and Betsy, ljubezenska zgodba o izgnanem francoskem cesarju in mladem angleškem dekletu. Igralka poudarja, da sta vsaj zadnja dva projekta pomaknjena nekoliko v prihodnost, saj se njihovi ustvarjalci še spopadajo s težavami pri dokončnem oblikovanju scenarija, zagotovo, pravi Johanssonova, pa si bodo v letu 2006 sledila snemanja filmov Prestige, Nanny Diaries in Borgia.