Eva Green v vlogi usodne Ave Lord. Foto:
Eva Green v vlogi usodne Ave Lord. Foto:
Mesto greha
Nancy Callaghan se na odru erotičnega kluba Kadie’s pripravlja na maščevalni pohod. Foto: Dimension Films
Mesto greha
Posebno zgodbo je dobil Joseph Gordon-Levitt, kockar, ki pobere denar napačnemu človeku. Foto: Dimension Films

Na plakatu za film Sin City: A Dame to Kill For v prepoznavni stripovski estetiki stoji Eva Green, odeta je v prosojno belo haljo, v dvignjeni desnici drži pištolo. Podoba, ki je povsem konsistentna s tistim, kar smo videli v prvem neprizanesljivega nasilja polnem filmu in kar verjetno pričakujemo tudi v nadaljevanju.
Nancy Callaghan postane angel maščevanja
Drugi film, ki prav tako nastaja pod režijsko taktirko Roberta Rodrigueza in Franka Millerja (v enačbi ni več Quentina Tarantina, ki je pred devetimi leti sodeloval kot gost), nadaljuje nekaj zgodb iz prvega filma. V temačen svet Mesta greha se vrača Jessica Alba, ki je še vedno laso vihteča striptizeta Nancy Callaghan, vendar zdaj popolnoma spremenjena. Po smrti svojega zaščitnika Johna Hartigana (spomnili se ga boste kot Brucea Willisa) se naveličana, da se z njo ravna kot s kosom mesa, odloči za maščevanje. "V prvem filmu smo spoznali majhno dekle. Do konca drugega filma bo postala angel maščevanja," je o Nancyjinem liku dejal Rodriguez.
Tudi robusten Marv v podobi nekoliko "predelanega"' Mickeyja Rourka se vrača. Ženska, za katero je vredno ubijati, je očitno Eva Green, vpletena v ljubezenski trikotnik, ki ga sestavljata še premožen, nasilen mož (Marton Csokas) in nekdanji ljubimec (Josh Brolin).
Dolga noč za Gordon-Levitta
Od štirih vinjet je Frank Miller dve napisal posebej za film, v eni od teh (The Long Bad Night) pripoveduje zgodbo o prevzetnem kockarju Johnnyju (igra ga Joseph Gordon-Levitt), ki v igri pokra premaga napačnega soigralca in začne se dolga in naporna noč.
Poleg omenjenih članov zasedbe bomo v novih filmskih poglavjih Millerjevega krutega dekadentnega sveta med drugim videli tudi Rosario Dawson in Rayja Liotto, Julio Garner, Juno Temple, Jeremyja Pivena in Crystal McCahill, vrača se Bruce Willis, menda se pojavi tudi Lady Gaga.
Robert Rodriguez, režiser eksploatacijskih senzacij o Mačeti, je v izčiščenosti in abstraktnosti Mesta greha prepoznal material, ki bo izvrstno deloval v 3D-tehniki. Napete zgodbe, ujete med močne kontraste temnih senc in bleščeče beline, bo v 3D-tehniki mogoče videti od 22. avgusta, ko je napovedana ameriška premiera.