Igralec in komik Dave Chappelle je bil zaradi napada na trasspolno skupnost kritiziran že v preteklosti. Foto: EPA
Igralec in komik Dave Chappelle je bil zaradi napada na trasspolno skupnost kritiziran že v preteklosti. Foto: EPA

Zaupni podatek ameriškega velikana pretočnih vsebin je objavi Bloomberg, ki se je skliceval na anonimni vir. Nato so iz družbe za Guardian potrdili, da so v petek odpustili zaposleno, njenega imena pa niso razkrili, saj da je v javnost posredovala "zaupne" in "komercialno občutljiv" podatke.

Kot je zapisal Bloomberg, naj bi Netflix za oddajo Chappelle Show namenil 24,1 milijona dolarjev, za paradnega konja Squid Game pa "le" 21,4 milijona dolarjev. Neimenovani vir je ob tem poudaril, da ima za tako visoko vsoto denarja Chappelle Show "veliko manjši družbeni vpliv" kot korejska serija.

Napovedan množičen protest zaposlenih

Odpuščeno, ki naj bi bila noseča, je prizadela nova Chappellova oddaja Closer, v kateri si je komik privoščil transspolne osebe. Norčeval se je tako iz uporabe spolno nevtralnih osebnih zaimkov kot iz njihovih genitalij.

Chappelle je bil zaradi napada na trasspolno skupnost kritiziran že v preteklosti.

Odpuščena je zato svoje sodelavce pozvala k protestu, 20. oktobra naj bi se ga udeležilo več kot tisoč ljudi.

Odzvali pa so se tudi nekateri jezni uporabniki te platforme, med katerimi so nekateri celo odpovedali naročnino.

Oddaja bo predvajana

"Razumemo, da je zaposlena to storila zaradi razočaranja in prizadetosti, vendar je ohranitev kulture zaupanja in preglednosti bistvo delovanja našega podjetja," so sporočili z družbe.

Oddaji v bran se je postavil tudi soizvršni direktor in vodja za vsebino na Netflixu Ted Sarandos, ki je potrdil, da bodo oddajo predvajali.

Tako so med drugim z delovnega mesta začasno suspendirali zaposlenega, ki je na Twitterju izrazil kritiko glede omenjene oddaje.