Prizor iz Zvezdnih stez: Onkraj s Chrisom Pinom, Sofio Boutello in nedavno umrlim Antonom Yelchinom. Foto: IMDb
Prizor iz Zvezdnih stez: Onkraj s Chrisom Pinom, Sofio Boutello in nedavno umrlim Antonom Yelchinom. Foto: IMDb

Po ponedeljkovi najavi studiev Paramount naj bi kapitan Kirk, ki ga bo znova upodobil Chris Pine, v četrtem delu te vesoljske sage srečal svojega očeta Georgea Kirka. Očeta bo upodobil Chris Hemsworth, ki ga je bilo mogoče leta 2009 videti v eni izmed stranskih vlog v prvem delu, naslovljenem preprosto Zvezdne steze, ki ga je režiral J. J. Abrams.

Režiserjevo ime za zdaj še ostaja skrivnost
Tretji del je režiral Justin Lin, za najavljeni četrti del pa ime režiserja še ni znano. Omenja se, da naj bi J. J. Abrams znova - tako kot pri prejšnjih treh delih - prevzel vlogo producenta, ni pa še jasno, ali bo tokrat spet sedel še na režiserski stolček.

Prav tako še ni razkrito, kdaj naj bi četrti del doživel premiero. Po poročanju Varietyja naj bi ostali pri že znani igralski ekipi - poleg prej omenjenih Chrisa Pina in Chrisa Hemswortha bo tako mogoče znova videti Zacharyja Quinto, Zoe Saldano in Simona Pegga.

V preteklem mesecu pa je v nesreči, v kateri ga je pred hišo ob stenski poštni nabiralnik ukleščil njegov lastni avto, umrl 27-letni Anton Yelchin. V vlogi Pavla Andrejeviča Čekova je bil del igralske ekipe vseh treh dosedanjih delov.

Sicer pa so Zvezdne steze (ang. Star Trek) poleg filmov in televizijskih nanizank na trg poslale tudi stotine romanov, računalniških iger in drugih znanstvenofantastičnih del. Tretji del aktualne franšize, naslovljen Zvezdne steze: Onkraj, prihaja v naše kinematografe 28. julija.