Preden bo na vrsti Rush, bo Howard režiral še kriminalno dramo Under the Banner of Heaven. Foto: EPA
Preden bo na vrsti Rush, bo Howard režiral še kriminalno dramo Under the Banner of Heaven. Foto: EPA

Alexandra Maria Lara bo z igralskima kolegoma Danielom Brühlom (nemško-španskega igralca mladeniškega videza se najbrž spominjate iz "retrokomedije" Zbogom, Lenin!, še bolj pa iz Tarantinovih Neslavnih barab) in Chrisom Hemsworthom, ki je še letos mišice razkazoval v poletno nekompleksnem Thoru, v kratkem skupaj stopila pred kamero. Po poročanju filmske revije Variety bo nemško-romunska igralka prevzela glavno žensko vlogo v filmu Rush, ki ga bo režiral Ron Howard. Če se bo vest izkazala za resnično, je to prvi projekt, ki ga je howard sprejel, potem ko je velikopotezni podvig ekranizacije Temnega stolpa Stephena Kinga še pred začetkom snemanja padel v vodo.

Film bo pripovedoval o rivalstvu med dirkačema formule 1 Nikijem Laudo in Jamesom Huntom v 70. letih preteklega stoletja. Laudo bo upodobil Brühl, Hemsworth pa bo zaigral v vlogi Britanca Jamesa Hunta. Scenarij je menda napisal Peter Morgan, ki ima zasluge za izvrstni Frost/Nixon, še en film v Howardovi režiji.

Lara je med drugim zaigrala v filmih Der Baader Meinhof Komplex (2008), Bralec (2008), Propad (2004) in v filmu Francisa Forda Coppole Youth Without Youth (2007).