Paketi vstopnic so že v predprodaji, večer bo zaokrožil tudi
Paketi vstopnic so že v predprodaji, večer bo zaokrožil tudi "horror make up service" in krvave specialitete v tamkajšnji kavarni. Foto: Kinodvor

Noč grozljivk 7 oziroma "halloween horror maraton" obljublja dvanajst ur groze, gorja in gravža, v okviru katerih bo prvič na velikem platnu v Sloveniji na ogled šest delikates krvavega žanra.

Za uvod bo ob 19.00 poskrbel postapokaliptični distopični znanstvenofantastični triler Ledeni vlak Snowpiercer, pod katerega se podpisuje korejski mojster Bong Joon Ho, ki je svoj izdelek opisal kot "raziskovanje človeške narave v skrajnih okoliščinah".

Ob 21.30 sledi Polje v Angliji Bena Wheatleyja, "presenetljivi križanec med vojno dramo, črno komedijo in okultno grozljivko", ki je prejel posebno nagrado žirije na festivalu v Karlovih Varih.

Ob 23.20 pa bodo zavrteli posebno poslastico, restavrirano različico kultnega slasherja Teksaški pokol z motorko, ki letos praznuje častitljivih 40. "Film ni bil še nikdar videti bolje. Barva in jasnost sta spektakularni. Razkrivata vizualne detajle, ki jih prej ni bilo mogoče zaznati. Restavrirani soundtrack filmu vdahne novo življenje in energijo. Zelo se veselim, da ga bodo gledalci lahko doživeli tako, kot ga še niso nikoli," je o osveženi različici povedal režiser Tobe Hooper.

Za najpogumnejše bo v črnih nočnih urah na sporedu norveški Krvavi sneg 2, nato pa še avstrijski Krvavi ledenik. Le najbolj vzdržljivi (ali tisti, ki zgodaj vstajajo) bodo ob 5.00 pričakali izraelsko Steklino. "Nizkoproračunska grozljivka, v kateri je psihopatski morilec še najmanjša težava, bo izzvala prav toliko groze kot smeha," obljubljajo prireditelji.