"Bova kar midva prevzela" - prva replika agenta K v prvem (in tudi tretjem) filmu. Kdo bo lahko nasledil Tommyja Lee Jonesa in Willa Smitha? Foto: IMDb
Možje v črnem
Ena izmed osrednjih atrakcij franšize so procesije čudnih vesoljskih bitij, ki se zvrstijo v vsakem filmu. Foto: IMDb
Jurski svet
Pri Sonyju si želijo ponoviti recept za uspeh, ki se je studiu Universal posrečil z Jurskim svetom (2015) - franšizo, ki jo je pred leti začel Jurski park, jim je uspelo obuditi od mrtvih z ogromnim dobičkom, obenem pa ni bilo treba popolnoma ignorirati vsebine prejšnjih filmov; v sago so jih inkorporirali kot predzgodbo. Foto: IMDb

Ključna beseda pri vsem skupaj je seveda obzgodba (ang. spin-off), ki med vrsticami pove, da Will Smith in Tommy Lee Jones ne bosta ponovila svojih vlog intergalaktičnih tajnih agentov. Scenarij za film, ki naj bi v kinematografe prišel že v maju leta 2019, pišeta Matt Holloway in Art Marcum (skupaj sta bila denimo med scenaristi najnovejšega dela Transformerjev in prvega Iron Mana). Zgodba bo postavljena v isti kontekst kot prejšnji filmi, a bo vsemu skupaj "dodala pridih aktualnosti, ki bo temo zajel na svetovni ravni".

"Zelo redko se zgodi, da prebereš scenarij do konca in že takoj veš, da imaš v rokah film, ampak Artu in Mattu je uspelo spisati obzgodbo, ki je v isti sapi zvesta srčiki sveta Mož v črnem, hkrati pa razširi franšizo v zanimivo novo smer," je najavil producent Walter F. Parkes.

Iz povedanega lahko sklepamo, da si pri Sonyju želijo ponoviti recept za uspeh, ki se je studiu Universal posrečil z Jurskim svetom (2015) - franšizo, ki jo je pred leti začel Jurski park, jim je uspelo obuditi od mrtvih z ogromnim dobičkom, obenem pa ni bilo treba popolnoma ignorirati vsebine prejšnjih filmov; v sago so jih inkorporirali kot predzgodbo.

Po poročanju filmskega bloga Deadline se producenti trenutno sestajajo s potencialnimi režiserji za film; nekoga bo - glede na razmeroma hitro približujočo se premiero - treba izbrati hitro.

V resnici bi raje videli ta film
Uradna najava projekta je sicer marsikoga v industriji presenetila, saj je doslej veljalo, da bomo Može v črnem naslednjič videli v posebnem "crossover" projektu, ki bi združil svetova franšiz MiB in 21 Jump Street. (Jonah Hill in Channing Tatum, ki sta doslej nastopila v dveh delih policijske komedije, bi v tretjem stopila med lovce "izmečkov vesolja".) Ta ideja sicer uradno še vedno obstaja, a še ni dobil zelene luči za izvedbo, tako da bomo obzgodbo lahko videli prej.

Zakaj bi iskali nove ideje?
Studio Sony je sicer pravkar iz arhivov privlekel tudi franšizo Charliejevi angelčki: nov film bo režirala Elizabeth Banks, za dve od glavnih vlog pa menda snubijo Kristen Stewart in Lupito Nyong'o.

Več front so odprli tudi v vojni, kako v popkulturo vrniti Spider-Mana. Trenutno vzporedno nastajata dva scenarija: za animirani film, ki ga bosta režirala Phil Lord in Christopher Miller in prihaja okrog božiča prihodnje leto, in za igrani film o Venomu, Spider-Manovem antagonistu, ki prihaja že oktobra 2018. Na koncu sta tu še film Silver & Black o dveh junakinjah Spider-Manovega sveta (prihaja februarja 2019) in pa nadaljevanje blockbusterja Spider-Man: Homecoming (julija 2019).