Na filmska platna se vrača četverica, obsedena z vrtoglavo visokimi petami. In z moškimi, seveda ... Foto: EPA
Na filmska platna se vrača četverica, obsedena z vrtoglavo visokimi petami. In z moškimi, seveda ... Foto: EPA
Seks v mestu
Čeprav se je veliko govorilo o zakulisnih razprtijah med Saro Jessico Parker in Kim Cattrall, sta nato igralki le zakopali bojno sekiro. Menda je pomagal tudi zajeten honorar. Foto: EPA
Živina, Carriejin usodni moški, bo moral newyorško življenje na veliki nogi zaradi recesije zamenjati za skromnejše v Londonu. Pa še kriza srednjih let ga tare ... Foto: Kolosej

Novo filmsko nadaljevanje Seksa v mestu, najprej televizijske uspešnice, ki je nato osvojila kinodvorane po vsem svetu, bodo začeli snemati že v drugi polovici letošnjega leta. Kot je znano, je že kar kultno tv-serijo po zbirki kolumn publicistke in stalnice newyorškega družabnega življenja Candace Bushnell ustvaril znani Darren Star, ki se je med drugim podpisal tudi pod nadaljevanki Beverly Hills in Melrose Place.

Recenzijo knjige
Seks v mestu preberite tukaj.

Film, ki bo skoraj zagotovo uspešnica, bo tako v ameriške kinodvorane prišel skoraj točno dve leti po prvem delu, natančneje, 28. maja 2010, v njem pa bo poleg glavnih junakinj in njihovih bolj ali manj stalnih ljubimcev spet nastopila tudi oskarjevka Jennifer Hudson, ki je dobila odlične kritike za vlogo Carriejine asistentke Louise is St. Louisa v prvem delu, poroča hrvaški Jutarnji list.

Denar zacelil rane


Glede na medijsko razvpita zasebna nesoglasja med štirimi televizijskimi in nato filmskimi prijateljicami Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantho (Kim Cattrall), Mirando (Cynthia Nixon) in Charlotte (Kristin Davis) je njihov naslednji skupni projekt do zadnjega trenutka visel na nitki.

In ker je pogodba o njihovih honorarjih poslovna skrivnost, za zdaj niso znane točne vsote, ki jih bodo igralke dobile na svoje račune po snemanju drugega dela. So jim pa producenti očitno ponudili najmočnejši argument - več denarja -, saj se v krogih blizu ekipe govori, da so zvezdnice dobila precej zajetnejše honorarje od tistih za prvi del.

Živina obubožal, kaj pa Carriejine obleke?
Ključne prizore novega filma bodo posneli v Londonu, in to že prihajajočo zimo, v njih pa bosta nastopala Carrie Bradshaw in njen novopečeni soprog Živina (Chris Noth), ki naj bi, kot pravijo poznavalci, v novem scenariju precej obobužal. Živina se tako, potem ko izgubi večino premoženja in luksuza, ki gre zraven, preseli v britansko prestolnico, kjer najame precej "običajno" garsonjero. Depresiven in izgubljen si v trenutku največjega obupa najde ljubimko, zaradi slabe vesti pa razmerje prizna soprogi, ki takoj pride v London in ga zapusti. A že nekaj dni po tem dramatičnem razhodu Carrie spozna, da je noseča ...

Odlomki, ki se nanašajo na Živinin bankrot, pa menda ne bodo edini opomniki na gospodarsko krizo, ki že mesece vlada svetu. Zato bo zanimivo opazovati, kako bodo producenti zasnovali novo podobo prej precej razspine in vedno bleščeče napravljene Carrie, ki jo bo tudi tokrat oblekla stiliska Patricia Field, menda zaslužna za to, da so štiri junakinje Seksa v mestu postale prave modne ikone.

A. K.