Candace Bushnell in Carrie Bradshaw - delita si enaki začetnici, podobno pričesko in ljubezen do visokih pet. Foto: EPA
Candace Bushnell in Carrie Bradshaw - delita si enaki začetnici, podobno pričesko in ljubezen do visokih pet. Foto: EPA

Candace Bushnell, avtorica knjižne uspešnice Seks v mestu, ki je uspešnica postala po tem, ko so po njej posneli veleuspešno tv-serijo, letos pa je postala še film, ustvarja najstniška romana z naslovom Carriejini dnevniki. "Bralce bosta popeljala v čas odraščanja Carrie Bradshaw v srednji šoli in jim ponudila vpogled na Carriejina prijateljstva, romance in način, kako je uresničila svoje sanje o pisateljevanju," so sporočili založbe HarperCollins.

Prva knjiga bo izšla leta 2010, Bushnellova - Carrie Bradshaw naj bi bil njen alter ego neke vrste, seveda "s popravki in dodatki" - pa je v izjavi dodala še: "Carrie v srednji šoli ni sledila množici, ampak jo je vodila. Tam je začela opazovati in komentirati družabno sceno."

Ste dovolj ugledni za Peto avenijo 1?
Plodna kolumnistka in pisateljica se je poleg Seksa v mestu podpisala še pod štiri knjige - med njimi je tudi Ženska džungla, ki je tako kot "Seks" postala tv-serija, te dni pa je izšel njen peti izdelek - One Fifth Avenue, v katerem se spet ukvarja s premožnimi manhattanskimi ženskami, tokrat na ekskluzivnem naslovu (Peta avenija številka 1, kot bi se v prevodu glasil naslov knjige), kamor ne sprejmejo kar vsakogar ...