Joe Exotic, lastnik živalskega vrta iz Oklahome, a tudi svojevrstni estradnik in predsedniški kandidat ZDA v letu 2016. Foto: IMDb
Joe Exotic, lastnik živalskega vrta iz Oklahome, a tudi svojevrstni estradnik in predsedniški kandidat ZDA v letu 2016. Foto: IMDb

Po poročanju publikacije Variety se je samo med 20. in 29. marcem v Združenih državah Amerike zvrstilo 34,3 milijona gledalcev "kralja tigrov", kar pomeni, da gre za eno izmed najbolj priljubljenih Netflixovih serij v zadnjem času. V času samoosamitve je splet najbolj prežet z odzivi na novi koronavirus, odzivi na serijo Tiger King pa so prav morda druga najbolj prisotna tematika.

Foto: IMDb
Foto: IMDb

V seriji, podnaslovljeni Umor, kaos in norost, je v ospredju več čudaških likov, med njimi je prvi, ki ga spoznamo, Joe Exotic, lastnik živalskega vrta iz Oklahome, a tudi svojevrstni estradnik in predsedniški kandidat ZDA v letu 2016. V lasti ima več kot 220 velikih mačk, kot so tigri in levi. Trenutno, ko na spletni platformi Netflix kraljuje zgodba o njem, je Exotic s pravim imenom Joseph Maldonado-Passage v zaporu. Obsojen je bil na 22 let zaporne kazni, ker je najel morilca, ki bi umoril Carole Baskin, aktivistko za pravice živali. Njun spor ali bolje vzajemni prezir podrobno opisuje prav nova TV-serija.

Donald Trump mlajši, sin ameriškega predsednika, je kot številni drugi že javno pozval k pomilostitvi Joeja Exotica, zatem pa so v sredo novinarji o možnostih za pomilostitev na novinarski konferenci vprašali še predsednika samega. "Nič ne vem o tem," je sprva odgovoril. "22 let je dobil za kaj – kaj je počel?" Trump je novinarje vprašal, ali bi "priporočili pomilostitev", in dodal: "Se bom pozanimal o tem."

Tiger King se je v kratkem času razvil v nepričakovan popkulturni fenomen, producenti iz hiše 20th Century Fox naj bi že načrtovali film, ki temelji na seriji. Za glavno vlogo Joeja pa naj bi že obstajal dogovor z igralcem Orlandom Bloomom, poroča hollywood.com.

Netflixova uspešnica Tiger King