Chris Rock si je med vodenjem oskarjev zbrano filmsko smetano pošteno privoščil.
Chris Rock si je med vodenjem oskarjev zbrano filmsko smetano pošteno privoščil. ""Oskarji so edina podelitev nagrad, kjer nominiranci ne nastopajo. Na grammyjih na primer pojejo! Na oskarjih pa igrajo samo, ko se pretvarjajo, da niso jezni, ko izgubijo. Takrat, ko je oskarja dobila Halle Berry, se je Nicole Kidman tako na široko smehljala, da bi morala na licu mesta dobiti emmyja." Foto: EPA

Chris Rock se - kot eden izmed podeljevalcev nagrad - vrača v oskarjevski cirkus in zdi se, da mu je "afera Law" končno odpuščena. Če osvežimo spomin: tistega leta, ko je povezoval podelitev, je Rock enega izmed svojih monologov proti koncu večera pletel okrog teorije, da je v Hollywoodu, če smo iskreni, samo peščica resničnih zvezd, preostalo pa so le "slavni ljudje". ("Clint Eastwood je zvezda. Tobey Maguire je samo fantek v pajkicah.")

Svojo teorijo je še ponazoril s trditvijo, da se producenti, kadar za film ne morejo dobiti Russella Crowa, zadovoljijo s Colinom Farrellom, tisti pa, ki ne uspejo dobiti Toma Cruisa, pristanejo pri Judu Lawu. "Kdo je Jude Law?" se je spraševal na glas. "In zakaj je bil v vsakem filmu, ki sem ga videl v zadnjih štirih letih?"
Za to, da je "žalil enega naših največjih igralcev", je Rocka malo za tem, okaral celo Sean Penn, ki je prišel na oder podelit oskarja najboljši igralki v glavni vlogi.
Chris Rock je tako najnovejše ime na seznamu letošnjih podeljevalcev, na katerem se pojavljajo tudi imena Bradley Cooper, Emma Stone, Penelope Cruz, Halle Berry, Tom Cruise, Cameron Diaz, Tom Hanks, Angelina Jolie, Milla Jovovich, Jennifer Lopez in osrednja igralska zasedba komedije Dekliščina (Rose Byrne, Ellie Kemper, Melissa McCarthy, Wendy McLendon-Covey, Maya Rudolph in Kristen Wiig).
Mimogrede: zgodovina priča še, da "spor" med Rockom in Pennom ni trajal dolgo. Voditelj je menda Penna takoj po koncu videl v sobi za novinarje. Za svoj "Sean, stari, saj je bila samo šala!" si je takoj prislužil objem.
Odštevanje do 84. podelitve oskarjev se bo izteklo že čez dober teden; za nas bo podelitev potekala v noči s 26. na 27. februar, producenta pa o njej za zdaj nočeta povedati veliko.