"Vesel sem, da smo začeli, tretja sezona je pred nami. Malo je nervoze, malo treme, ampak samo, da poči prva klapa in gremo naprej." Foto: TV Slovenija/Christian Fluher

"Tudi v novi sezoni gledalci lahko pričakujejo napeto zgodbo z uigrano ekipo, ki z veliko vnemo pričakuje začetek snemanja," je bil pred sredinim začetkom snemanja optimističen režiser Slobodan Maksimović.

Po primerih Nevidni človek, Hotel in Obsedenosti v drugi sezoni je na vrsti za ekranizacijo roman Pohorska Transverzala. V njem Avgust Demšar svojega protagonista pelje po sledi niza umorov nekdanjih sošolcev, ki so se zvrstili na mariborski Kalvariji po praznovanju tridesete obletnice mature. Primer postane delikaten, ko glavni osumljenec postane perspektiven politik, ki se mu obeta celo premierski položaj. "Tudi v tem romanu je tako kot pri večini mojih zgodb: politika, Cerkev ali kakršne koli druge težave so vedno samo obrobna zadeva," pojasni pisatelj. "Tiste stvari, ki se v resnici dogajajo, so vedno v človekovi psihi."

Dario Varga prizna, da je vesel, da si je znova lahko nadel usnjeni jopič. "Malo je nervoze, malo treme, ampak samo, da poči prva klapa in gremo naprej."

Pomembno vlogo v seriji imajo vedno tudi najlepše vedute Maribora. Foto: TV Slovenija/Christian Fluher
Pomembno vlogo v seriji imajo vedno tudi najlepše vedute Maribora. Foto: TV Slovenija/Christian Fluher

Dariu Vargi se v naslovni vlogi inšpektorja Vrenka tudi v novi sezoni pridružujeta kriminalistična kolega Lovro Zafred in Lotos Šparovec, poleg znanih obrazov iz dozdajšnjih sezon pa bodo novo sezono popestrili Iva Krajnc Bagola, Vojko Belšak, Marko Mandič, Tanja Ribič, Borut Veselko, Jernej Kuntner in številni drugi.

"Lik, ki ga igram, mi je blizu, saj igram igralko Vesno Potočnik, ki se potem znajde v celem tem vrvežu umorov in prijemu inšpektorja Vrenka," o svoji vlogi pove Iva Krajnc Bagola.

Avtorska ekipa nadaljevanke tudi v tretji sezoni ostaja enaka – režiser je Slobodan Maksimović, direktor fotografije Vladan G. Janković, scenografka Mateja Medvedić, kostumografka Katarina Šavs, oblikovalki maske Tinka Prpar in Lija Ivančič, montažer Jurij Moškon in skladatelj Anže Rozman.

Iva Krajnc bo v novi sezoni gostovala v vlogi – igralke. Foto: TV Slovenija/Christian Fluher
Iva Krajnc bo v novi sezoni gostovala v vlogi – igralke. Foto: TV Slovenija/Christian Fluher

Domači rekorder
Druga sezona nadaljevanke, ki je bila na Televiziji Slovenija predvajana lani, je tako kot prva sezona dosegala najvišje gledanosti in je ohranila status najbolje gledane domače nadaljevanke v tem tisočletju.

"Ko smo začeli prvo sezono Primerov inšpektorja Vrenka, smo lahko le upali, da bomo dosegli tak uspeh pri gledalcih. Z veliko truda in entuziazma celotne ekipe nam je uspelo ustvariti vsebino, ki jo gledalci javne televizije množično jemljejo za svojo. Želimo si, da bi Televizija Slovenija tudi v prihodnje ohranila status vodilnega producenta na področju kakovostnih nadaljevank za širše občinstvo," pravi urednik Jani Virk.

Gledalci Televizije Slovenija si bodo nove epizode lahko ogledali predvidoma konec leta.