Patrick Swayze je v Chicagu zaposlen s snemanjem tv-serije The Beast. Foto: Reuters
Patrick Swayze je v Chicagu zaposlen s snemanjem tv-serije The Beast. Foto: Reuters
Patrick Swayze, duh, Demi Moore
Opus Patricka Swayzeja obsega številne filmske uspešnice, med drugim tudi Duh in Umazani ples. Z malih zaslonov pa se ga najbrž dobro spomnimo iz nadaljevanke Sever in jug.

56-letni zvezdnik filmov, kot sta Umazani ples in Duh, pravi, da so namigovanja, da se dokončno poslavlja od družine, navadne laži. Hollywoodski igralec je še dodal, da je rak trebušne slinavke vsekakor boj, ki pa ga za zdaj dobiva, poroča BBC. Vse, kar mu odvzema energijo, so prav te lažne govorice, je igralec zapisal v izjavi za revijo People.

Swayze je v tem času v Chicagu zaposlen s snemanjem televizijske serije The Beast, božične praznike pa namerava preživeti doma.

Swayze se ne da
Da ima raka trebušne slinavke, je igralec izvedel marca letos. Kot je znano, je pred kratkim ameriški tabloid The National Enquirer poročal, da se je bolezen razširila na ledvice. Reviji The Globe pa so se govorice zdele vredne za samo naslovnico, ob sliko igralca pa napisala naslov, ki je namigoval na to, da je Swayze na smrtni postelji. Časopisi so se že marca razpisali o tem, da ima Swayze le še nekaj tednov življenja, kar je že takrat ostro zanikal. Igralec je prestal naporno zdravljenje in uspelo se mu je vrniti k delu. Kot danes pravi, je bil eden tistih redkih srečnežev, ki se pozitivno odzivajo na zdravljenje bolezni. "Rak trebušne slinavke je agresivna bolezen in v trenutku, ko so mi postavili diagnozo, sem vedel, da je pred menoj življenjski boj."

Rak trebušne slinavke sodi med neozdravljive oblike raka. Kot kaže statistika, naj bi ob tej bolezni obstajala le 5-odstotna možnost ozdravitve.

M. K.