Vitek in visok - kot pravi Sherlock Holmes. Le z nekoliko več smisla za humor. Foto: EPA
Vitek in visok - kot pravi Sherlock Holmes. Le z nekoliko več smisla za humor. Foto: EPA

Avtor prismuknjenih likov Kazahstanca Borata in Avstrijca Brüna bo za studio Columbia Pictures posnel komedijo o znamenitem detektivu in odvisniku od opija ter njegovem zvestem prijatelju doktorju Watsonu. Tega bo v Cohenovem filmu odigral Will Ferrell. Znana sta še dva člana filmske ekipe: scenarij bo na osnovi zgodb pisatelja Arthurja Conana Doyla napisal Etan Cohen, eden izmed producentov pa bo Judd Apatow.

Bistri fantje se smejo norčevati iz ikon
"Že sama misel na Sacho in Willa kot Sherlocka Holmesa in Watsona nas spravlja v smeh," je po poročanju časopisa Guardian dejal predstavnik studia Columbia Pictures Matt Tolmach. Po mnenju vodilnih mož tega vplivnega studia sta Sacha Baron Cohen in Will Ferrell dva izmed najzabavnejših in tudi najbolj nadarjenih mož na tem planetu in zato jima je preprosto treba pustiti, da iz dveh ikon detektivske literature naredita smešen film. To za Ferrela in Cohena ne bo prvo sodelovanje; skupaj sta nastopila že v komediji Kralji hitrosti: Zgodba o Rickyju Bobbyju.

Akcijski Holmes Guya Ritchieja
Potem ko smo v prejšnjih desetletjih videli več deset filmskih priredb zgodb o Sherlocku Holmesu, ki so bolj ali manj verno sledile literarnim predlogam, se očitno napoveduje leto nenavadnih priredb. Tudi napovedani film Guya Ritchieja namreč ne bo povsem običajna detektivka. Madonnin soprog, ki ga večina najbolj pozna po kriminalni komediji z zvezdniško zasedbo Pljuni in jo stisni, je napovedal film poln akcije, v katerem bodo poudarjene Holmesove sposobnosti mečevalca in boksarja.