Disenchantment bo
Disenchantment bo "pravljica za odrasle", ki se dogaja v nič kaj pravljičnem fantazijskem kraljestvu. Foto: AP
Simpsonovi
Naslednja sezona Simpsonovih bo končno podrla rekord največjega števila epizod ene same serije na ameriški televiziji - za zdaj ga še drži vestern Gunsmoke. Foto: Reuters / Fox

Razočaranje bo animirana pripoved za odrasle o princeski Bean - glas ji bo posojala Abbi Jacobson (Broad City), njenem palčkastem prijatelju Elfu (Nat Faxon) in "osebnem demonu" Luci (Eric Andre). Skupaj prebivajo v razpadajočem kraljestvu Dreamland.

Serija na Netflix v paketu prvih desetih epizod prihaja naslednje leto; v repertoarju osrednjih likov so tudi ogri, troli, harpije in "cel kup človeških butcev", obljubljajo. V Netflixovem repertoarju se bo Disenchantment pridružila Bojacku Horsemanu, še eni animirani seriji, ki tematizira razočaranja odraslega življenja.

"Disenchantment bo zgodba o življenju in smrti, o ljubezni in spolnosti, o tem, kako lahko ohraniš nasmešek v svetu, polnem trpljenja in idiotov, navkljub vsemu, kar so ti povedali starešine, čarodeji in drugi cepci," je Groening zapisal v izjavo za javnost.

Simpsonovi: institucija
Zdi se torej, da se je animator sklenil zavestno odmakniti od družinske komedije in večinoma nekontroverznih dogodivščin Simpsonovih - požrešnega Homerja, pobalinskega Barta, čudežne deklice Lise, trpeče žene Marge in večne dojenčice Maggie. Simpsonovi so animirana serija z najdaljšim stažem na ameriški televiziji: letos so končali 28. sezono in proslavili 600. epizodo. Za zdaj sta zeleno luč dobili še 29. in 30. sezona.

Groening je seveda tudi avtor za odtenek manj uspešne animirane znanstvenofantastične serije Futurama, ki jo je televizija Fox predvajala med letoma 1999 in 2003, pozneje pa so še tri sezone naročili pri Comedy Centralu.