Foto:
Foto:

Glavno nagrado festivala in nagrado Don Kihot je prejela koprodukcija Shiza, nagrada za najboljšo režijo pa je šla v roke Suleva Keedusa. Slednji je nagrado prejel za režijo estonsko-finskega filma Somnambuull. Hrvaški film Ta čudovita splitska noč režiserja Arsena Antuna Ostojića pa je prejel nagrado za izjemni umetniški dosežek.

Na festivalu, ki je potekal med 2. in 6. novembrom, so predvajali okoli 150 celovečernih in kratkih filmov. S posebno nagrado mednarodne žirije filmskih kritikov pa se lahko povali madžarski režiser Antal Nimrod, ki je laskavo priznanje prejel z afilm Kontroll (Nadzor).

Zgodba zaljubljenega mesarja
Srce je kos mesa pripoveduje o mesarju (Primož Petkovšek), ki na poti v službo vsak dan srečuje dekle, ki mu je všeč. Je privlačnost obojestranska? V vlogi njegove izvoljenke se v filmu predstavi Mojca Fatur.

Ljubljana, Sarajevo, Benetke, ...
Srce je kos mesa so v tekmovalnem programu kratkih filmov prikazali tudi na letošnji Mostri, 16-minutni film pa je bil premierno prizan na lanskem, 14. Liffu. Film, ki je nastal pod okriljem produkcijske hiše Arkadena, se je do sedaj med drugim predstavil že tudi na 10. mednarodnem filmskem festivalu Sarajevo.