Drugi del Zgodb iz Narnije bo v kinodvoranah predvidoma maja 2008. Foto: Kolosej
Drugi del Zgodb iz Narnije bo v kinodvoranah predvidoma maja 2008. Foto: Kolosej
Zgodbe iz Narnije: Lev, čarovnica in omara
Junaki se bodo v drugem delu borili tudi proti čarovniku Miraxu. Foto: Kolosej
Lepote Posočja so bile odločilne. Foto: RTV SLO

V Slovenijo je pripotovalo kar 60 članov ekipe. Oskarjevca Philip Steuer, eden izmed producentov, in režiser Andrew Adamson sta si s skupaj sodelavci v spremstvu župana Bovca Danijela Krivca ogledala lokacije, kjer bi poleti radi posneli del filma, ki naj bi na velika platna prišel maja 2008. Gostje so bili nad naravnimi lepotami Posočja očarani.

Podobnost z Novo Zelandijo
"Lepota narave nas je navdušila, saj kar nismo mogli verjeti, kako lepo je tukaj. Lokacije so zelo spektakularne, podobne tistim na Novi Zelandiji," je po ogledu povedal Steuer. "Reka Soča je izvrstna lokacija za snemanje pravljice. Danes je namreč težko najti nedotaknjeno naravo, v kakršni se odvijajo pravljice," je dodal Adamson, ki se je podpisal že pod prvi del serije filmov Zgodbe iz Narnije z naslovom Lev, čarovnica in omara ter med drugim režiral tudi oba Shreka. Lokacije za snemanje filma Princ Kaspijan so iskali kar leto in pol, oglednike pa so razposlali v različne dele sveta, je razložil Steuer.

"Vkorakali" bodo na začetku poletja
Že nekaj časa znana novica se je torej potrdila. Ob Soči v okolici Bovca bodo snemali enega največjih prizorov v filmu in sicer množičen beg tristo vojakov in 30 konjenikov čez most in njegovo spektakularno uničenje. V Bovcu bodo konec junija oziroma v začetku julija snemali dva tedna. Na sceni bo okoli štiristo igralcev in statistov, skoraj še enkrat toliko pa bo članov filmske ekipe in pomožnega osebja. Predhodnica, v kateri bo približno sto ljudi in bo pripravila prizorišča in zgradila most čez Sočo, v Posočje prihaja že maja. Pri snemanju bo sodelovala tudi produkcijska hiša Propeler iz Ljubljane.

Veselje v Bovcu
Župan Krivec je poudaril, da bo to velika promocija za Bovec, Posočje in celo Slovenijo. "Računamo, da se bo v projekt vključilo čim več slovenskih akterjev, vključno z ministrstvom za kulturo in Slovensko turistično organizacijo. Julijski termin smo izbrali zaradi ustreznega vodostaja Soče, hkrati pa takrat še ni vrhunec turistične sezone na Bovškem," je povedal.

Četverica bo pomagala Kaspijanu
Film Princ Kaspijan so sredi februarja začeli snemati na Novi Zelandiji, čez kakšen teden pa se ekipa seli v Prago, kjer bodo do sredine poletja posneli končne prizore, je povedal Steuer, ki je z Adamsonom v Bovcu že drugič. Prvi film iz serije Zgodbe iz Narnije je v kinodvoranah iztržil 750 milijonov dolarjev. V deželo domišljijske Narnije bodo v drugem delu spet romali vsi štirje junaki avtorja C. S. Lewisa. Peter, Suzana, Edmund in Lucija bodo tokrat priskočili na pomoč princu Kaspijanu in deželi Narniji, ki ji vlada zlobni čarovnik Mirax.