Zgodbe iz Narnije: Lev, čarovnica in omara so v filmske blagajne prinesle 740 milijonov. Foto: Kolosej
Zgodbe iz Narnije: Lev, čarovnica in omara so v filmske blagajne prinesle 740 milijonov. Foto: Kolosej
Zgodbe iz Narnije
Peter, Lucija, Egmund in Suzana v reševanju dežele Narnije. Foto: Reuters

Film Zgodbe iz Narnije - Princ Kaspijan - je bil napovedan že za božič 2007, ker pa je studio Columbia Pictures prav tako za december 2007 napovedal svoj film z naslovom The Water Horse, ki obravnava podobno fantazijsko tematiko, je Walt Disney spremenil svoje načrte. V deželo domišljijske Narnije bodo ponovno romali vsi 4 junaki avtorja C. S. Lewisa, v svet domišljije pa bo prav tako vstopil 12-letni deček iz filma Columbie Pictures, ki bo nastal po knjigi Dicka Kinga Smitha. Princa Kaspijana bo tako kot prvi film o Narniji režiral Andrew Adamson, ki je mlado in malo manj mlado filmsko občinstvo navdušil že z obema Shrekoma.

Denis Rice iz studia Walt Disney je poudaril, da bi si filma zaradi podobnih zgodb med seboj prevzemala gledalce, zato je bilo najbolje, da so film prestavili. Čeprav so imeli že določen datum, so tako režiserju dali več časa za ustvarjanje.

Iskanje dogodivščin v domišljijskem svetu
Zgodbe iz Narnije: Lev, čarovnica in omara, ki je v filmsko blagajno prinesel kar 740 milijonov zaslužka, se bo tokrat nadaljeval z že znanimi glavnimi junaki. Peter, Suzana, Edmund in Lucija bodo bodo tokrat priskočili na pomoč princu Kaspijanu in deželi Narniji, ki ji vlada zlobni čarovnik Mirax.

V filmu The Water Horse režiserja Jaya Russella pa bo glavni junak 12-letni deček, ki med drugo svetovno vojno v izoliranem škotskem višavju odkrije skrivnostno jajce.