Velik del pokrajine v Ledenem kraljestvu je navdihnilo potovanje kreativne ekipe na Norveško. Foto:
Velik del pokrajine v Ledenem kraljestvu je navdihnilo potovanje kreativne ekipe na Norveško. Foto:
Takole je novico na Twitterju potrdila Kristen Bell, filmska Anna. Foto: Twitter

Po mesecih ugibanj - večina uspešnic napoved nadaljevanja po navadi dočaka le nekaj tednov po premieri - smo dobili tudi uradno potrditev: studio Disney razvija nadaljevanje svojega z oskarjem nagrajenega filma Frozen (Ledeno kraljestvo). Novico so razkrili na letnem srečanju svojih delničarjev v San Franciscu.

Vodja animacije pri Pixarju John Lasseter je veliko novico razkril v družbi Boba Igerja in igralca Josha Gada, ki v risanki posoja glas snežaku Olafu. Potrjeno je, da bosta režiserja prvega dela, Jennifer Lee in Chris Buck, vajeti prevzela tudi za drugi film.

Ledeno kraljestvo je lani dobilo oskarja za najboljšo animacijo in za najboljšo pesem. Idina Menzel, ki je to pesem tudi pela (in posodila glas Elsi), je že lani v več intervjujih razkrila, da so v fazah priprav tako drugi film kot tudi odrski muzikal in šestminutni kratki film. (Kratki film Frozen Fever bodo v kinematografih predvajali pred Disneyjevo Pepelko.)

Ledeno kraljestvo je do danes v svetovnem merilu zaslužilo skoraj 1,3 milijarde dolarjev, kar pomeni, da ni samo najdonosnejši animirani film vseh časov, ampak tudi peti najdonosnejši film sploh.

Nova obzorja za Vojno zvezd
Datum premiere ali začetka produkcije Ledenega kraljestva 2 še ni znan, so pa na srečanju razkrili tudi nove podrobnosti v povezavi s franšizo Vojna zvezd: Gareth Edwards (Godzilla) bo režiral samostojen film iz istega vesolja, naslovljen Star Wars: Rogue One (s Felicity Jones v glavni vlogi). V kinematografe prihaja maja 2016, medtem ko bo na Vojno zvezd VIII treba počakati, kot vemo, do maja 2017.