Dvorana Kina Bežigrad, ki je primerna tudi za organizacijo dogodkov, kot so konference, predstave, koncerti in druge kulturne prireditve. Foto: Kino Bežigrad
Dvorana Kina Bežigrad, ki je primerna tudi za organizacijo dogodkov, kot so konference, predstave, koncerti in druge kulturne prireditve. Foto: Kino Bežigrad

V površino sta poleg kinodvorane z 247 sedeži vključeni še klet v izmeri več kot 100 kvadratnih metrov in vstopna avla, v kateri je gostinski lokal. Poslopje je sicer del kompleksa soseske Plave lagune, ki je bila zgrajena leta 1973. Kino Bežigrad je tam začel delovati marca 1980, po prenovi leta 1995 pa je veljal za kinodvorano z najboljšim zvokom v Ljubljani. Od leta 2015 kino upravlja podjetje KG 4Ljubljana.

Dve možnosti uporabe prostorov
V oglasu piše, da ima kupec nepremičnine dve možnosti. Prva je, da gre investitor v naložbo z obstoječimi najemniki, druga možnost pa je, da jo kupi končni uporabnik z lastno poslovno vizijo. Oglas navaja različne poslovne možnosti objekta: "Velika dvorana in gostinski lokal omogočata prilagodljivost za različne poslovne ideje." V pritličju so poleg vstopne avle z lokalom in manjšo teraso pred vhodom, še kinodvorana, gostinska kuhinja s pripadajočim skladiščem in pralnico, stranišče za stranke in prostori za osebje ter projekcijska kabina in nadzorna soba za gledališke predstave, še navaja oglas.

Kino bo obratoval tam vsaj do izteka tudi v primeru prodaje
"Kino Bežigrad je najemnik prostora z dolgoročno pogodbo, kar pomeni, da kino obratuje tudi v primeru prodaje nepremičnine, v kateri domuje. Tako da zagotovo ostajamo in se veselimo vseh prihajajočih filmskih uspešnic," so za časopis Dnevnik odgovorili iz podjetja KG 4Ljubljana, ki upravlja kino od leta 2015. Kot so še dodali, so leta 2020 podpisali pogodbo za deset let, kar pomeni, da imajo zagotovljeno delovanje do leta 2030.

Sorodna novica Simon Popek: "Ljubljana je daleč najslabša evropska prestolnica, kar se tiče kinokapacitet"

Sicer je poslopje, v katerem domuje Kino Gledališče Bežigrad, v lasti podjetja IGS Plus, d. o. o., so v podjetju potrdili za Dnevnik, a niso komentirali razlogov za prodajo. Oglas je na spletnem portalu nepremicnine.net objavljen že mesec dni, v tem času so po besedah predstavnika imeli že nekaj ogledov zainteresiranih kupcev.

Tudi letos med prizorišči festivala Liffe
Novembra bo v Kinu Bežigrad gostoval tudi Ljubljanski mednarodni filmski festival Liffe. Programski direktor festivala Simon Popek je za časopis dejal: "Zadnjih nekaj let v kinu gostujemo tudi s festivalom Liffe, in gotovo je to ena izmed zadnjih klasičnih mestnih kinodvoran, ki ima toliko večji pomen, odkar so zaprli druge dvorane. Ne vem sicer, kaj je ozadje prodaje, ampak močno upam, da bo kino na tem mestu ostal. Dvorana je odlična za festival, sploh s tehničnega vidika."