Vloga v seriji Squid Game je igralcu prinesla zlati globus za najboljšo stransko vlogo, pa tudi nominacijo za nagrado emmy. Foto: Netflix
Vloga v seriji Squid Game je igralcu prinesla zlati globus za najboljšo stransko vlogo, pa tudi nominacijo za nagrado emmy. Foto: Netflix
Sorodna novica Squid Game: kako visoka je cena preživetja v kapitalizmu?

Proti njemu je bila vložena obtožnica, a je bil igralec že spuščen na prostost. Domnevna žrtev je incident, ki naj bi se zgodil leta 2017, prijavila decembra 2021. Oblasti so primer zaključile aprila naslednjega leta, a so ga nato na zahtevo žrtve znova odprle, je poročala tiskovna agencija Yonhap. Oh se je med zaslišanjem izrekel za nedolžnega.

Igralec je za korejsko televizijo JTBC podal tudi izjavo za javnost: "Prijel sem jo za roko, da sem ji pomagal na potki okrog jezera. Pozneje sem se opravičil, ker je obljubila, da ne bo zganjala cirkusa, a to ne pomeni, da priznavam krivdo."

Po obtožnici je korejsko ministrstvo za kulturo iz etra že umaknilo enega od svojih oglasov, v katerem nastopa Oh.

Oh Yeong-su se je leta 1944 rodil v Kaesongu, ki je danes del Severne Koreje; ko je 38. vzporednik postal meja med državama, se je družina umaknila na jug. Svojo igralsko kariero je začel leta 1967 in večino poklicnega življenja preživel v gledališču. Nastopil je v več kot 200 predstavah, med drugim v korejskih produkcijah Tramvaja poželenje in Fausta. Pred Netflixovo uspešnico Squid Game je bila mednarodno najbolj znana vloga v Kim Ki-dukovem Pomlad, Poletje, jesen, zima ... in pomlad.

Sorodna novica Avtor TV-serije Squid Game že namignil ne le na drugo, ampak tudi tretjo sezono

V psihološki grozljivki Squid Game Oh Yeong-su igra najstarejšega udeleženca resničnostnega šova, v katerem izločene kandidate doleti smrt. V množici nasilnih, egoističnih povzpetnikov, ki so se pripravljeni pobiti za končno nagrado, je bil senilni starček morda edini pozitivni lik. Vloga je igralcu prinesla zlati globus za najboljšo stransko vlogo, pa tudi nominacijo za nagrado emmy.