Woody Allen je eden najdejavnejših filmarjev, saj se podpisuje pod približno 50 filmov, Chrisis in Six Seasons pa je njegova prva televizijska serija. Foto: EPA
Woody Allen je eden najdejavnejših filmarjev, saj se podpisuje pod približno 50 filmov, Chrisis in Six Seasons pa je njegova prva televizijska serija. Foto: EPA
Miley Cyrus
"Gledala sem v njegove oči, ko sem dobila klic, da bom del zasedbe," je ob razkritju novice, da bo nastopila v dotični seriji, zapisala Miley Cyrus. Foto: Reuters

Na začetku lanskega leta smo poročali, da je Amazon Allenu prižgal zeleno luč za prvo sezono serije s 30-minutnimi epizodami, naslovljene Crisis in Six Seasons (Kriza v šestih sezonah). O seriji se nato ni več veliko govorilo, v nedeljo pa je predstavitveno projekcijo doživela v okviru srečanja Združenja televizijskih kritikov v Los Angelesu, kjer so predstavili tudi sinopsis zgodbe.

Woody Allen kot ... nevrotičen judovski pisatelj
Dogajanje je postavljeno v burna šestdeseta leta preteklega stoletja, Allen pa nastopa v vlogi - seveda nevrotičnega judovskega - pisatelja Sidneyja Muntzingerja. Serija se osredotoča na predmestno družino srednjega sloja, katere vsakdan obrne na glavo obisk.

Prav tako na začetku leta je prišla v javnost novica, da bo v seriji nastopala tudi Miley Cyrus, zato se predvideva, da je vloga neprilagojene gostje pripadla prav njej. Cyrusova je novico razkrila na Instagramu, ko je objavila Allenov portret in zapisala, da ga ima že več let ob svoji postelji: "Gledala sem v njegove oči, ko sem dobila klic, da bom del zasedbe." Da bo nastopila v tej seriji, je takrat potrdil še njen zastopnik.

Znano je tudi, da bo v seriji prav tako nastopala 84-letna veteranka komedije Elaine May, ki je leta 2000 nastopila v Allenovi kriminalni komediji Majhni lopovi, vendar njen lik v seriji še ni znan.


"Podoben Jamesu Deanu"

V delčku prve epizode - sicer pod napačnim naslovom, objavljenim na spletu - vidimo Allena oziroma Muntzingerja na obisku pri frizerju (Max Casella), pri čemer si zaželi, da naj ga "postriže samo malo po vrhu", tako da bo podoben Jamesu Deanu. Frizer ga seveda postavi pred dejstvo, da to ne bo izvedljivo. "Lahko se deset let posvečam tvojim lasem in ne boš nikoli videti kot James Dean." Nato pa dolije še olja na ogenj z obrekovanjem Muntzingerjeve najnovejše stvaritve, rekoč, da ga je pisatelj z njo uspaval ... Premiera serije na Amazon Prime Videu je napovedana za 30. september.