Allenov film Cafe Society bodo predstavili zunaj tekmovalnega programa. Foto: EPA
Allenov film Cafe Society bodo predstavili zunaj tekmovalnega programa. Foto: EPA
Café Society
V Cafe Society se tretjič zaljubljata igralca Kristen Stewart in Jesse Eisenberg. Foto: Promocijsko gradivo
Cannes
Festival v Cannesu bo letos potekal od 11. do 22. maja. Foto: Reuters

Allenu bo že tretjič pripadla ta čast - pred petimi leti je filmske kolute na Azurni obali zagnal s Polnočjo v Parizu, leta 2002 s filmom Propad Hollywooda. Eden najdejavnejših filmskih režiserjev je eno izmed osrednjih vlog v svojem 49. filmu znova zaupal Jesseju Eisenbergu, ki je pričakovano le del pisane zvezdniške igralske zasedbe. V filmu, ki je trenutno v postprodukciji, igra še Kristen Stewart, ki se tretjič predstavlja ob Eisenbergu (par smo videli že v Lunaparku in American Ultra). Allen pa je svojo zvezdniško četico med drugim sestavil še z lanskim oskarjevim nominirancem Stevom Carellom in Blake Lively.


Woody Allen danes na TV SLO 1

Enega izmed zadnjih filmov Woodyja Allena lahko ujamete danes ob 20.05 na 1. programu Televizije Slovenija. Čarovnija v mesečini (Magic in the moonlight) je romantična komedija o šarmantnem angleškem odrskem iluzionistu in jasnovidki Sophie. Romantična komedija se dogaja v 20. letih prejšnjega stoletja, v zlati dobi džeza.

Igrajo: Emma Stone, Colin Firth, Marcia Gay Harden, Hamish Linklater, Simon McBurney, Jacki Weaver, Eileen Atkins ...

Woody Allen se znova vrača v preteklost. Če je bila Polnoč v Parizu portret živahnega umetniškega vrveža francoske prestolnice v 20. letih 20. stoletja, se bo tokrat zgodba dogajala v 30. letih v Hollywoodu. Mesto sanj bomo spoznavali skozi oči mladega scenarista, ki se trudi uspeti v filmski industriji, se medtem zaljubi in znajde v samem osrčju te družbe.

Med že potrjenimi filmi letošnje izdaje enega najprestižnejših svetovnih festivalov je tudi BFG (Veliki dobrodušni velikan), znano zgodbo pisatelja Roalda Dahla, ki jo je na platno prenesel režiser Steven Spielberg. Mediji napovedujejo še Jodie Foster in njen triler Money Monster o finančnem svetovalcu (George Clooney), ki ga bankrotiran moški (Jack O’Connell) vzame za talca. Govori se še o Pedru Almodóvarju, ki bi se s svojo Julieta v Cannes v vlogi režiserja vrnil po Koži, v kateri živim (2011).

Vračal naj bi se tudi Nicolas Winding Refn z najnovejšo grozljivko The Neon Demon, prav tako Park Chan-Wook (The Handmaid) in Andrea Arnold (American Honey). Če so napovedi točne tudi glede filma Olivierja Assayasa, bo njegov Personal Shopper drugi film, s katerim bo letos v Cannesu sodelovala Kristen Stewart. Režiser in igralka sta se skupaj že predstavila v Cannesu, in sicer v drami Oblaki nad Sils Mario, ki je Stewartovi prinesla cezarja za najboljšo stransko vlogo.

Čeprav lahko potrditev kakšnega izmed letošnjih filmov pričakujemo še v naslednjih dneh, bo celoten program znan nekje do sredine aprila. Žiriji, ki bo podeljevala zlato palmo, bo tokrat predsedoval režiser Pobesnelega Maksa, George Miller.