94-letni Corman je filmarje naprosil, naj uporabijo ključnik #CormanChallenge. Foto: EPA
94-letni Corman je filmarje naprosil, naj uporabijo ključnik #CormanChallenge. Foto: EPA

Corman, imenovan tudi "papež popfilmov", eno največjih imen na neodvisni filmski sceni, je za sodelovanje v izzivu nominiral tudi niz slovitih filmskih ustvarjalcev, med njimi so Eli Roth, Andy Muschietti, Peter Bogdanovich in Ron Howard.

"Iščemo naslednjega odličnega režiserja filma," pravi Corman v posnetku na svojem profilu na Instagramu. "Pri meni je začelo delovati presenetljivo veliko število filmskih režiserjev, ki so bili pozneje nagrajeni z oskarjem. Zato smo se odločili, da začnemo nekaj novega: prvi in, ​​upajmo, zadnji, Cormanov karantanski filmski festival."

Največ dve minuti, snemanje na mobilnik
Pri snemanju se je treba držati Cormanovih pravil: nizkoproračunske produkcije, medsebojne razdalje, snemanja na mobilni telefon, za lokacijo je treba uporabiti dom ali domače dvorišče, umetniški izdelek pa ne sme biti daljši od dveh minut. V igralski zasedbi lahko sodeluje filmski ustvarjalec ali kdor koli prebiva z njo ali njim. Edina preostala oprema, ki jo je dovoljeno uporabiti, so domače luči in svetilke.

94-letni Corman je filmarje prosil, naj uporabijo ključnik #CormanChallenge, in dejal, da bo na svojem spletnem mestu in družbenih omrežjih predstavil zmagovalni kratkometražec. Sam bo posnel napovednik za zmagovalni film, ki bo prejel Cormanov certifikat in nagrado za najboljši film prvega in zadnjega Cormanovega karantanskega filmskega festivala. Natečaj bo potekal dva tedna, razpisan pa je bil v sredo, poroča Indiewire.

Na filmskem festivalu v Locarnu. Foto: EPA
Na filmskem festivalu v Locarnu. Foto: EPA

Roger William Corman je ameriški režiser, producent in igralec. Zelo znan je njegov cikel kultnih nizkoproračunskih filmov, ustvarjenih iz zgodb Edgarja Allana Poeja.

Leta 2009 je prejel častnega oskarja in bil tisti, ki je zanetil kariero številnih priznanih režiserjev, med njimi so denimo Francis Ford Coppola, Martin Scorsese in James Cameron. Igral je v več filmih svojih učencev, v celovečercih Ko jagenjčki obmolknejo, Apollo 13, Filadelfija in Boter 2.

Leta 2008 je bil gost 4. Grossmanovega festivala filma in vina v Ljutomeru.