Za nagrado se bo borilo deset mož klasične glasbe. Foto: RTV SLO
Za nagrado se bo borilo deset mož klasične glasbe. Foto: RTV SLO
Lepo je biti Mozart
Jure Ivanušič se je preizkusil kar v desetih vlogah. Foto: RTV SLO

Film, ki so ga predvajali na 2. programu TV Slovenija, je po scenariju Jureta Ivanušiča in Marka Vezoviška posnel režiser Samo Milavec. V glavnih vlogah sta se predstavila Alojz Svete in Jure Ivanušič, ki je upodobil kar 10 likov. Letos je glasbeni svet praznoval 250-letnico Mozartovega rojstva in v tem času je blagovna znamka postala vredna že 5 milijard evrov, kar pa je glasba, ki ji je resnično vredno prisluhniti.

Se bo Mozart dokopal do svojega premoženja?
Tako so se na Mozart TV odločili pristaviti lonček in po vzoru televizijskega kviza Lepo je biti milijonar pripravili tematski kviz Lepo je biti Mozart. Kot voditelj kviza se predstavlja Antonio Salieri, v studiu pa se mu pridruži 10 tekmovalcev - Franz Lizst, Gioacchino Rossini, Ludwig van Beethoven, Peter Iljič Čajkovski, Johann Sebastian Bach, Franz Schubert, Modest Petrovič Musorgski, Edvard Grieg, Falco in končno tudi sam Mozart. Tako kot vsi si tudi Mozart želi prebiti do 1.000.000 evrov, s tem pa dobiti nazaj vsaj drobec tega, kar so na njegov račun zaslužili drugi. Film je začinjen z manj znanimi anekdotami o avstrijskemu skladatelju, izbrano glasbo, teksti in izvrstno interpretacijo likov.

Ob Simfonikih RTV Slovenija
V filmu, ki je nastal v koprodukciji Uredništva za resno glasbo in balet RTV Slovenija in Teatra, je mogoče prisluhniti glasbi Simfonikov RTV Slovenija pod taktirko Davida de Villersa. Scenografija je delo Andreja Stražišarja, kot kostumografka se predstavlja Svetlana Visintin, kreatorka maske je Marija Jurovič, pri nastanku filma pa so sodelovali še montažer Gorazd Todorovič, producentka Tanja Likeb, redaktor Daniel Celarec in urednica Danica Dolinar.