Seveda ni nobeno naključje, da si poskuša Shia LaBoeuf ravno zdaj oprati ime in javno podobo. Septembra bo na beneškem festivalu premiero doživel film Padre Pio, v katerem ima igralec glavno vlogo. Foto: AP
Seveda ni nobeno naključje, da si poskuša Shia LaBoeuf ravno zdaj oprati ime in javno podobo. Septembra bo na beneškem festivalu premiero doživel film Padre Pio, v katerem ima igralec glavno vlogo. Foto: AP
Sorodna novica Shia LaBeouf se je med vživljanjem v lik Pija iz Pietrelcine spreobrnil v krščanstvo

Olivia Wilde je v okviru promocije prihajajočega filma večkrat poudarila, da je Shio LaBeoufa odpustila, češ da pri svojih filmih "sledi načelu 'nobenih kretenov na snemanju'". (V javnosti je namreč več obtožb psihičnega in telesnega nasilja, ki naj bi ga nad svojimi partnerkami izvajal LaBoeuf.) Zdaj je igralec reviji Variety posredoval e-pismo, ki dokazuje, da v resnici ni bil odpuščen, pač pa je od projekta odstopil sam, češ da "na razpolago ni bilo dovolj časa za vaje". Predložil je tudi svojo e-pošto Olivii Wilde, ki jo je poslal, ko so v javnost prišle njene izjave o igralčevem obnašanju.

V pogovoru za naslovno zgodbo v avgustovski številki iste revije je Olivia Wilde pojasnila, da "LaBeoufov proces ni v skladu z etosom, ki ga zahtevam pri svojih produkcijah ... Njegov proces terja, na neki način, srborito energijo, in osebno ne verjamem, da to pripomore k najboljšim igralskim dosežkom. Po mojem mnenju iz ljudi najboljše delo izvabiš tako, da ustvariš varno, zaupanja polno delovno okolje. Moja prva odgovornost je, da zaščitim produkcijo in igralsko zasedbo. To je bila moja naloga."

Po prvotnem načrtu naj bi LaBoeuf ob Florence Pugh odigral glavno moško vlogo v psihološki srhljivki Ne skrbi, draga, zgodbi o zakonskem paru v mestecu z zloveščo družbo. Avgusta 2020 ga je zamenjal Harry Styles. Pozneje istega leta je proti LaBoeufu tožbo vložila nekdanja partnerica FKA Twigs, ki je javno razkrila, da jo je v njuni zvezi spolno napadel, tepel in psihično trpinčil. Igralec je takrat prek odvetnika odgovoril, da "na splošno in specifično zavrača vsako posamično obtožbo" v njeni tožbi.

V vlogi
V vlogi "Jacka" je Shio LaBoeufa avgusta 2020 zamenjal Harry Styles. Foto: IMDb
V času, ko se je Shia LaBoeuf razšel z ekipo filma Ne skrbi, draga, je večina medijev poročala, da je bil odpuščen. Viri blizu produkcije pa so za Variety navedli, da je šlo bolj za
V času, ko se je Shia LaBoeuf razšel z ekipo filma Ne skrbi, draga, je večina medijev poročala, da je bil odpuščen. Viri blizu produkcije pa so za Variety navedli, da je šlo bolj za "kolektivno ugotovitev", da se Shiev pristop k igri ne ujema dobro z Oliviinim pristopom k režiji. Studio Warner uradno situacije ne komentira. Foto: AP

Olivia Wilde trdi, da jo je skrbelo za varnost igralke, video predstavlja drugačno zgodbo
Olivia WIlde je za Variety pred časom dodala še: "Ko se je te zgodilo, je na dan prišlo še veliko v zvezi z njegovim vedenjem, kar me je zmotilo ... Vedela sem, da bo morala biti Florence v zelo ranljivih položajih, in moja prioriteta je bila, da se bo počutila varno in da bo čutila podporo."

LaBoeuf je v e-mailu režiserki, ki ga je zdaj posredoval tudi reviji, pripomnil: "Me je pa malo zmedla zgodba, da sem bil odpuščen. Oba poznava razlog za moj odhod. Pri tvojem filmu sem dal odpoved, ker z igralci nismo našli časa za vajo." LaBoeufove trditve potrjuje video, ki ga je prav tako obelodanil; Olivia Wilde mu je – po njegovih besedah – videosporočilo poslala dva dni po tem, ko je sklenil, da bo od vloge odstopil; v njem se režiserka dotakne tudi napetosti v odnosu med LaBoeufom in Florence Pugh.

"Gospodična Flo"
"Zdi se mi, da še nisem pripravljena vreči puške v koruzo,"
reče Wilde v videu. "Veš, zdi se mi, da bo tole streznitveni trenutek za gospodično Flo. Rada bi vedela, ali bi bil pripravljen poskusiti z mano, z nama. Če se res zavzame, če se od te točke naprej preda s srcem in dušo in če se lahko pobotata – spoštujem tvoje stališče, spoštujem njeno – ampak če bi vama uspelo, kaj praviš? Mi boš sporočil?"

Sorodna novica Florence Pugh jezna na Olivio Wilde, ker ji je speljala Harryja Stylesa?

Oboževalci so že pred meseci opazili, da Florence Pugh na družbenih omrežjih, za razliko od vseh drugih svojih projektov, filma Ne skrbi, draga ne promovira (če že, pa režiserke ne omenja), prav tako se z všečki ali komentarji ne odziva na številne objave Olivie Wilde. V tračarskem duhu so mnogi sklenili, da sta "skregani" zaradi režiserkine ljubezenske zveze s Harryjem Stylesom (od snemanja filma naprej sta par), a zdaj se zdi, da je bil razlog za razkol povezan z delom.

Filmski blog the Wrap zdaj na podlagi "virov, ki so seznanjeni s situacijo" poroča, da je Florence Pugh "močno omejila" svojo promocijo filma; zavezala se je samo, da se bo udeležila premiere na beneškem filmskem festivalu, nato pa se bo takoj vrnila na snemanje filma Dune 2 z Denisom Villeneuevom.