LaBeouf leta 2019. Foto: EPA
LaBeouf leta 2019. Foto: EPA

36-letni igralec je pred kratkim snemal film Padre Pio, v katerem je upodobil katoliškega svetnika Pija iz Pietrelcine (1887–1968). Sveti Pij naj bi bil čudodelnik, po pričevanjih je doživel številna razodetja, njegovo telo pa je bilo domnevno polno ran, prek katerih naj bi Bog skušal ljudem prikazati trpljenje Jezusa Kristusa. Film Padre Pio naj bi premiero v ZDA dočakal septembra.

Shia LaBeouf se je med pripravami na vlogo odpravil tudi v kapucinski samostan, kjer je preživel nekaj časa s kapucinskimi redovniki. V samostanu je igralec začutil "upanje" in se nazadnje spreobrnil v krščanstvo, intervju povzema Independent.

"Nikamor nisem mogel iti. To je bila zadnja postaja mojega vlaka. Zdaj vem, da je Bog uporabil moj ego, da me je pritegnil k sebi. Oddaljil me je od posvetnih želja, vse se je zgodilo hkrati," je LaBeouf povedal v četrtkovem intervjuju za katoliško medijsko organizacijo Word on Fire.

LaBeouf se je predtem opredeljeval za Juda, leta 2007 pa je tudi izjavil, da vera zanj "nikoli ni imela smisla".

FKA twigs in Shia LaBeouf. Foto: AP
FKA twigs in Shia LaBeouf. Foto: AP

Reševanje kariere po obtožbah spolnega nasilja

"Toda ne bi imel nobene spodbude, da bi sedel v avtomobil in se odpeljal v samostan, če ne bi pomislil, da si bom morda rešil kariero," je v intervjuju še priznal 36-letni igralec.

Zvezdnik filma Transformerji je bil v zadnjem času odpuščen oz. se je moral posloviti od številnih filmskih projektov. Na igralca so v zadnjem času padle obtožbe spolnega nasilja. V intervjuju s katoliško mrežo je LaBeouf dejal, da je imel po obtožbah tudi "samomorilske misli", poroča Independent.

Nekdanja partnerica, pevka FKA twigs, ga je leta 2020 obtožila "neusmiljenih zlorab", vključno s spolnim napadom, fizičnim napadom in povzročanjem čustvenih stisk. LaBeouf je zanikal, da bi nekdanji partnerici povzročil "poškodbe ali izgube". Sodni proces naj bi se začel 17. aprila 2023.

LaBeouf je sicer trenutno (znova) skupaj z britansko igralko Mio Goth. Aprila letos se jima je rodila hči Isabel.