Franka Sinatro in Johna F. Kennedyja je povezovalo globoko medsebojno občudovanje.
Franka Sinatro in Johna F. Kennedyja je povezovalo globoko medsebojno občudovanje. "Na neki točki je krožila šala, ki se je izkazala za precej resnično: da Kennedy hoče biti Sinatra in Sinatra hoče biti Kennedy," je zapisal Steven Watts, avtor ene od JFK-jevih biografij. Oba sta bila ženskarja, Sinatra je občudoval moč, ki jo je Kennedyju prinesel politični položaj, v Kennedyjevih očeh pa je Sinatra poosebljal glamur Hollywooda. "Sinatra je močno zagrabil za vabo. Pomagati Kennedyju do uspeha bi ga legitimiziralo bolj, kot to lahko doseže Hollywood." Seveda je bil Sinatra tisti, ki je Kennedyju, ko je bil ta še predsedniški kandidat, predstavil Marilyn Monroe. Foto: AFP / Getty Images

Dokumentarec, ki je nastal v produkciji irske hiše Peninsula Television, sledi že večkrat obravnavani temi: da sta imela tako Sinatra kot Kennedy stike z mafijo, čeprav nobeden od njiju tega nikoli ni javno priznal.

Oba sta se okoristila s svojimi poznanstvi v svetu organiziranega zločina
Mafija je finančno podprla Sinatrovo kariero, Kennedyjevim pa je pomagala tudi pri kupovanju glasov za zmago na volitvah. Sinatra je užival v Kennedyjevi slavi in svoje zveze z očarljivim predsednikom izkoristil za svojo promocijo. Ta simbioza je trajala vse do marca 1962, ko je bil hollywoodski zvezdnik nenadoma in na lastno presenečenje izobčen iz predsednikove družbe, je vsebino filma povzel filmski blog Deadline.

Dokumentarec bo na sporedu še letos. Na voljo bo v dveh formatih, kot dva enourna dela ali v enem, 90-minutnem kosu.

Po poročanju Deadlina se je Channel 4 v zadnjem obdobju osredotočil na nakupe dokumentarcev. Pred kratkim je tako odkupil pravice za film World War II: Women on the Frontline z zgodbami o junakinjah med drugo svetovno vojno.