46-letni Sorrentino je mednarodni preboj doživel s trilerjem Posledice ljubezni (2004), ki je bil nominiran tudi za zlato palmo v Cannesu. Foto: Reuters
46-letni Sorrentino je mednarodni preboj doživel s trilerjem Posledice ljubezni (2004), ki je bil nominiran tudi za zlato palmo v Cannesu. Foto: Reuters
Režiser in njegov filmski 'papež' Jude Law. Foto: Reuters

"Razmišljal sem o filmu o Berlusconiju, a to je zapletena zgodba. Ne moremo vedno delati filmov, ki bi jih radi posneli," je filmar, ki se pogosto posveča osamljenosti starajočih se vplivnih plejbojev (nazadnje smo v kinih videli njegov film Mladost), pojasnil za portal Cinecitta News.

Prihodnost v televiziji
Kot je še povedal v omenjenem intervjuju, se bo raje posvetil drugi sezoni serije v produkciji televizij Sky, HBO in Canal Plus Mladi papež (The Young Pope), v kateri v naslovni vlogi nastopa Jude Law. "Rad imam televizijske serije. Presenetilo in razveselilo me je, da se je za to serijo o papežu navdušilo veliko mladih," je zadovoljen režiser.

Dodal je, da je danes televizija osrednjega pomena za filmsko produkcijo, zato je po njegovem mnenju nesmiselno, da bi se proti temu borili z nekoristno nostalgijo.

Berlusconi "zaprl pipico"?
Film o Berlusconiju - nosil je delovni naslov Loro (gre za osebni zaimek, ki lahko pomeni obliko vikanja, op. a.) - za v Neaplju rojenega režiserja Sorrentina sicer ne bi bil prva zgodba o vplivnih možeh. Pred tem je že posnel dramo Mogočnež o nekdanjem sedemkratnem italijanskem premierju Giuliu Andreottiju, simbolu povojne Italije.

O filmu se ni govorilo kot o zelo spornem projektu, sicer naj bi osvetlil Berlusconijev svet, a ne v zelo kritični luči. Pri Hollywood Reporterju ugibajo, da je morda ostal brez financiranja zaradi slabega gospodarskega položaja v Italiji in nezadostnega zanimanja produkcijske hiše Medusa, sofinancerke Mladosti in Neskončne lepote, ki je posredno v lasti Berlusconija.