The Hunt for Gollum pripoveduje zgodbo o Aragornu, ki skuša najti Goluma, preden do njega pride Sauron. Foto:
The Hunt for Gollum pripoveduje zgodbo o Aragornu, ki skuša najti Goluma, preden do njega pride Sauron. Foto:

Nestrpno čakanje ljubiteljev srednjega sveta na premiero Hobita, ki je napovedana za leto 2011, bo morda tako vsaj malo lažje. Film The Hunt for Gollum (Lov na Goluma ) je za 'pičlih' 3.000 funtov posnela ekipa zagrizenih ljubiteljev Tolkienovih zgodb. Gre za zgodbo o Aragornu, ki se odloči poiskati resnico o prstanu. A kljub precej nižjemu proračunu nadobudni filmski ustvarjalci obljubljajo, da film ne deluje amatersko, kot bi morda pričakovali.

Na spletu se je že pojavil napovednik filma, po premieri pa bo tam dosegljiv tudi celoten izdelek. Scenarist in režiser filma je Chris Bouchard, ki je Tolkienov domišljijski svet poustvarjal v Walesu, Epping Forestu in Hampstead Heathu. Kot je povedal v intervjuju za BBC, je pri snemanju sodelovalo 160 ljudi.

Zgodba pred veliko trilogijo
Film je torej predzgodba trilogije in pripoveduje, kako se Gandalf in Aragorn strinjata, da je treba najti Goluma, saj ima ta ključne informacije o prstanu. Poiskati pa ga je treba, preden to stori sovražnik. Oba člana kasnejše bratovščine prstana se zavedata, da se bliža čas vojne, ki jo je treba čim prej preprečiti.

"Gre za zgodbo, ki ni bila preveč ambiciozna za naš proračun. Tu so le trije oziroma štirje glavni liki, vključili pa smo tudi veliko orkov, saj se nekje na sredini filma zgodi velika bitka," je še pojasnil Bouchard. Ustvarjalci filma so kontaktirali Tolkienovo družino, ki jim je dovolila snemanje, če od tega nimajo nikakršnega dobička.