Sloviti film s Humphreyjem Bogartom in Ingrid Bergman v glavnih vlogah – Casablanca. Foto: IMDb
Sloviti film s Humphreyjem Bogartom in Ingrid Bergman v glavnih vlogah – Casablanca. Foto: IMDb

Še danes je Warner Bros. eden največjih in najbolj znanih filmskih studiev v Hollywoodu. Pred kratkim je bil njihov film Elvis v tekmi za oskarja.

Ob praznovanju pri Warner Bros. načrtujejo več dogodkov, med drugim bodo stoletnico zaznamovali s klasičnimi projekcijami svojih uspešnic kot tudi prek ponudnikov pretočnih storitev ter z razstavo.

Pionirji zvočnih filmov
Warner Bros. je zapisan v zgodovino Hollywooda kot pionir zvočnih filmov. Okoli leta 1925, sredi obdobja nemega filma, sta Sam in Harry Warner postala pozorna na takrat novo in prelomno zvočno tehnologijo.

Leta 1927 je studio že posnel prvi hollywoodski celovečerni zvočni film Pevec jazza – in s tem povzročil revolucijo v kinematografiji, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Sorodna novica Simu Liu: Film Barbika razbija stereotipne lepotne standarde "plavolase, bele" punčke

V zlati dobi Hollywooda je imel Warner Bros. podpisane pogodbe z zvezdami, kot so Bette Davis, James Cagney, Humphrey Bogart in Errol Flynn. Pri njih je snemal tudi James Dean. Stalnica Warner Bros. je med drugim igralec Clint Eastwood.

V nabor filmov studia sodijo filmske klasike, kot so Casablanca (1942), Vzhodno od raja (1955), Izganjalec hudiča, Superman (1978) in Batman (1989) ter filmske uspešnice v več nadaljevanjih, kot so Umazani Harry, Smrtonosno orožje, Matrica in tudi franšiza, ki je vredna več milijard, Harry Potter.

Za letos ima Warner Bros. na programu več visokoproračunskih filmov, med njimi so Barbie, Dune: 2. del ter Aquaman in izgubljeno kraljestvo.