Quentin Tarantino (1963). Foto: EPA
Quentin Tarantino (1963). Foto: EPA

Quentin Tarantino se je o svojem pogledu na filme o superjunakih nedavno razgovoril v podkastu 2 Bears, 1 Cave. "Del marvelizacije Hollywooda je ... imate vse te igralce, ki so zasloveli z upodabljanjem teh likov. A oni niso filmske zvezde. Prav? Stotnik Amerika je zvezda. Ali pa Thor je zvezda. Mislim, da nisem prva oseba, ki je to izjavila. Mislim, da je bilo to že milijonkrat povedano ... a je tako, da ti liki iz franšize postanejo zvezde," je dejal 59-letni filmar.

Chris Evans v vlogi Stotnika Amerika. Foto: IMDb
Chris Evans v vlogi Stotnika Amerika. Foto: IMDb

Sicer ne sovraži Marvelovih filmov, toda ...
Za Tarantina je Stotnik Amerika zvezda, in ne Chris Evans, ki ga upodablja. V pogovoru je sicer pojasnil, da ne "sovraži" Marvelovih filmov, a jih ne mara, saj so postali edini izdelek, za katerega se Hollywood danes še sploh zanima.

Najnovejša Tarantinova knjiga Cinema Speculation. Foto: Amazon
Najnovejša Tarantinova knjiga Cinema Speculation. Foto: Amazon

"Poglejte, ko sem bil otrok, sem kot nor zbiral Marvelove stripe," je razkril. "Obstaja vidik, da če bi ti filmi nastajali, ko sem bil v svojih dvajsetih, bi bil absolutno presrečen in bi jih imel absolutno rad. A mislim, da to ne bi bili edini filmi, ki se snemajo. To bi bili tisti filmi med drugimi filmi. Ampak, veste, star sem skoraj 60, tako da … Ne, nisem tako navdušen nad njimi," je nadaljeval.

Celotna predstavitev tega obdobja filmov
Po Tarantinovih besedah je njegovo edino orožje proti tem filmom dejstvo, da se zdi, da so edino, kar se še ustvarja. "In zdi se, da so to edine zadeve, ki povzročijo kakršno koli navdušenje med bazo oboževalcev ali celo pri studiu, ki jih snema. To je tisto, nad čimer so navdušeni. In tako gre za samo dejstvo, da so trenutno celotna predstavitev tega obdobja filmov. Pravzaprav ni veliko prostora za kaj drugega. To je moja težava z njimi," je še pojasnil.

Tarantino je v začetku novembra za časopis Los Angeles Times dejal, da nikoli ne bo posnel Marvelovega filma, saj moraš biti po njegovem mnenju "najeti delavec, da počneš te stvari. Nisem dninar. Ne iščem službe." Sicer pa je trenutno na turneji s svojo novo knjigo, dokumentarnim romanom Cinema Speculation, v katerem se skozi eseje, kritike in osebne zapise poglablja v kino 70. let preteklega stoletja.