Bo Tarantino Willu Smith dal ponudbo, ki je ne bo mogel zavrniti? Foto: EPA
Bo Tarantino Willu Smith dal ponudbo, ki je ne bo mogel zavrniti? Foto: EPA

Za ključni vlogi v filmu naj bi se potegovala tudi igralca, s katerima je Tarantino že (večkrat) sodeloval: Samuel L. Jackson in Christoph Waltz.

Django Unchained, naslednik režiserjeve kritiške uspešnice Neslavne barabe, ki se je odlično odrezala tudi na kinoblagajnah, še nima mednarodnega distributerja, v ZDA pa ga bo pod svoje okrilje vzela družba Weinstein.

Viri blizu režiserja pravijo, da si Tarantino v glavni vlogi želi videti Smitha, a menda igralec ni dobil še nobene uradne ponudbe. Bi se pa znale pojaviti težave pri finančnih vidikih pogodbe, saj Smith uživa status enega največjih (in posledično najdražjih) hollywoodskih zvezdnikov, ki so tako rekoč zagotovilo za uspešnico. Igralec naj bi dobil naslovno vlogo Djanga, osvobojenega sužnja, ki se želi spet združiti s svojo zasužnjeno ženo, zato se skupaj z nemškim lovcem na glave poda na potovanje, katerega cilj je onemogočiti zlega lastnika plantaže.

Tarantino je vlogo Nemca pisal z Waltzem v mislih, pravijo dobro obveščeni viri. Jackson pa naj bi igral hišnega sužnja zlobnega lastnika plantaže, ki je odličen manipulator in se znajde v navzkrižju z Djangom. Po govoricah sodeč, naj bi vlogo hudobnega gospodarja Calvina Candieja Tarantino ponudil Francu Neru, ki je lik antijunaka Djanga odigral v istoimenskem filmu režiserja Sergia Corbuccija iz leta 1966 in ki velja za enega najpomembnejših filmov žanra špageti vesternov. Django je pred 45 leti, ko je bil posnet, veljal za enega najbolj nasilnih filmov, kar so jih kdaj posneli. Za prizor iz filma Reservoir Dogs, v katerem enemu od likov odrežejo uho, naj bi Tarantino navdih črpal prav iz te Corbuccijeve klasike.

Smith in njegovi predstavniki naj bi že dobili v roke scenarij, ki bo gotovo dvigal veliko prahu že zaradi tematike rasizma in precej liberalne uporabe "besede na č", ni pa še znano, ali je zaželeni igralec scenarij že prebral. Smith je znan po tem, da skrbno neguje svojo javno podobo, a številni ugibajo, da bo ponujeno vlogo, ki je junaška in bi lahko postala ikonična, težko zavrnil. In kot dodajajo pri Reutersu, je temnopolti igralec Denzel Washington dobil svoja dva oskarja prav za vlogi likov, ki brez pomislekov izgovarjata "besedo na č".

Tarantino naj bi načrtoval jesensko snemanje na Jugu, najverjetneje v Louisiani, a točen kraj še ni določen.