Največja komika med aktivisti in največja aktivista med komiki - tandem The Yes Men. Foto: Spletna stran filma
Največja komika med aktivisti in največja aktivista med komiki - tandem The Yes Men. Foto: Spletna stran filma

Gre za tretjega v nizu projektov tandema The Yes Men, ki sta predtem posnela filma The Yes Men in The Yes Men Fix the World, v kateri sta si z lažmi utirala pot na poslovne in vladne prireditve in opozarjala na nevarnosti pohlepa. Tokrat jih imata že krepko čez 40 in grozi jima, da ju bosta njuni krizi srednjih let za vedno pognali stran od aktivizma. In to ravno v času, ko se pripravljata na največji izziv: podnebne spremembe.

V nasprotju s prvima dvema filmoma je najnovejši film, ki ga je sorežirala tudi Laura Nix, hkrati študija likov kot tudi zabaven prikaz njunih zadnjih posegov. S tem, ko razkriva človeka, ki se skrivata za triki, v svojem bistvu skriva upanja polno sporočilo o boju za spremembe.

Mike Bonanno in Andy Bichlbaum sta režiserja in producenta filmov, ki sta s satiričnimi posegi v poslovne dogodke, na spletu, televiziji in na mestnih ulicah posnela veliko materiala, ki je bil osnova za dva celovečerna dokumentarca, ki sta pobrala vrsto nagrad, njuna dela pa so bila med drugim prikazana na bienalu v Whitneyju in v Benetkah.