Če bo 58-letni Tom Hanks sprejel vlogo pilota Sullyja, bo to še ena v vrsti njegovih upodobitev resničnih oseb. Foto: EPA
Če bo 58-letni Tom Hanks sprejel vlogo pilota Sullyja, bo to še ena v vrsti njegovih upodobitev resničnih oseb. Foto: EPA
Pilot Chesley Sullenberger - Sully
Film bo posnet po Sullenbergerjevi knjigi, naslovljeni Highest Duty: My Search for What Really Matters, ki je izšla oktobra 2009 in takoj postala prodajna uspešnica. Foto: EPA

Gre za naslednji Eastwoodov podvig po lanski uspešnici Ostrostrelec, glavna vloga bo morda pripadla Tomu Hanksu, saj naj bi bila pogajanja glede tega že v sklepni fazi.

Po poročanju tujih medijev naj bi tako Hanks nastopil v vlogi pilota, ki je s svojo spretnostjo in drznostjo 15. januarja pred šestimi leti pristal na reki Hudson in s tem rešil življenja vseh 155 potnikov na krovu. Sullenberger se je za ta manever odločil po tem, ko je njegov airbus A320 trčil v jato kanadskih gosi po vzletu z bližnjega letališča LaGuardia v newyorškem Queensu.

Po Sullyjevih spominih
Film bo posnet po Sullenbergerjevi knjigi, naslovljeni Highest Duty: My Search for What Really Matters (slov. Višja dolžnost: Moje iskanje tega, kar zares šteje), ki je izšla oktobra še istega leta in takoj postala prodajna uspešnica. Scenarij po njej je napisal Todd Komarnicki, znan kot scenarist filma Popolni tujec iz leta 2007, v katerem sta nastopila Halle Berry in Bruce Willis. Eastwood pa je pogodbo za režisersko mesto pri Sullyju že podpisal v tem mesecu.

Če bo 58-letni oskarjevec Hanks sprejel vlogo Sullyja, bo to še ena v vrsti njegovih upodobitev resničnih oseb, saj je leta 2013 zaigral kot junaški kapitan trgovske mornarice Richard Phillips v filmu Kapitan Phillips in istega leta še kot Walt Disney v filmu Reševanje gospoda Banksa.

Izobilje izbora za Eastwooda
85-letni Eastwood, prav tako oskarjevec, lahko nič manj kot izbira med številnimi ponujenimi hollywoodskimi projekti, odkar je bil njegov Ostrostrelec lani med najdonosnejšimi filmi, zahvaljujoč predvsem patriotski tematiki.

Tako je zavrnil ponudbo, da bi režiral film po resnični zgodbi o načrtovanem bombnem napadu v času olimpijskih iger v Atlanti, v katerem bo nastopil Jonah Hill kot Richard Jewell, junak te zgodbe.